Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Aziz Yıldırım: Bir daha Fenerbahçe başkanı olmayacağım

Aziz Yıldırım: Bir daha Fenerbahçe başkanı olmayacağım

Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım, 'Kumpas davası'nı yakından takip etmek için Silivri'ye geldi. Yıldırım, duruşma sonrasında açıklamalarda bulundu.

Aziz Yıldırım: Bir daha Fenerbahçe başkanı olmayacağım

Futbolda şike soruşturması adı altında "Kumpas" kurdukları iddia edilen eski emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu 108 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Sanık savunmaları ile sürecek davaya Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım izleyici olarak katılmak üzere Silivri'ye geldi.

Aziz Yıldırım'ın 'Kumpas davası'nı yakından takip etmek ve davaya düşen ilgiyi yeniden canlandırmak için duruşmaya katıldığı belirtildi. Fenerbahçe yönetimi de duruşmayı izlemeye geldi.

'Ben bir daha Fenerbahçe başkanı olmayacağım'

Yıldırım, duruşma sonunda açıklamalarda bulundu.

İşte Yıldırım'ın açıklamaları;

Bu dava sadece bizim değil, Fenerbahçe'nin davasıdır. Geldiğimde gördüğüm manzara iyi değildi. Uzun zamandır gelmediğimiz için ortam boş kalmış. Yalan ifadeler veriliyor.

Ben 14 Şubat'ta 'Ne şikesi memleket elden gidiyor' demiştim. Sonra 15 Temmuz'da birçok insanımız şehit oldu. FETÖ, hala bitmemiştir. Bu örgütü öyle 3 yılda 5 yılda bitiremezsiniz. Ne Aziz Yıldırımcı olun ne Ali Koçcu olun. Bugün FB TV bir doğum gününü bile kutlamıyor. Orayı ben kurdum, acıları ben çektim. En büyük paydamız Fenerbahçe olmalı. Böyle olmazsa elimizden Fenerbahçelilik gider. Ben bir daha Fenerbahçe başkanı olmayacağım. Görev almayacağım. Ancak ben Fenerbahçe'ye küsemem, darılamam. Yönetimler görevlerini yapamazsa giderler, yerlerine yenileri gelir.

Haberin Devamı

Mosturoğlu ise şu açıklamaları yaptı;

Kamuoyunda, bu davanın artık yeteri kadar gündemde olmadığı eleştirileri vardı. Bugün bunun bir başlangıcı olacak. Gördüğümüz üzere camiamız harekete geçerse yeniden bu davayı gündeme getirebiliyor. Bu davanın bir an önce karara bağlanmasını istiyoruz. Bu davanın spor içindeki paydaşları ne yazık ki hala ayıklanmadı. FETÖ'nün 3 Temmuz'dan beri Türk futboluna verdiği zararın giderilmesini istiyoruz.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Fetullah Gülen, kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, İstanbul eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu, eski Organize Suçlar Şube Müdürü Nazmi Ardıç, kapatılan Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın da aralarında bulunduğu 108 sanığın, Aziz Yıldırım ve futbol dünyasındaki bir çok isme, "Futbol soruşturması" adı altında "Kumpas" kurdukları öne sürülüyor. Şüphelilerin "Özel hayata ilişkin görüntüleri sesleri ifşa etmek", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak", "Haberleşme gizliliğini ihlal etmek", "Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek", "Resmi belgede sahtecilik", "İftira", "İftira nedeniyle mağdurun gözaltına alınmasına veya tutuklanmasına neden olmak" ve "Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlarından 8 yıl ile 85 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezaları isteniyor. İddianamede, Aziz Yıldırım, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu, Yılmaz Vural, Emmanuel Emenike, Bülent Uygun, Göksel Gümüşdağ, Hikmet Karaman, Deniz Tolga Aytöre, Ümit Karan, Mahmut Özgener, Mustafa Sani Şener, Gökçek Vederson, İbrahim Akın, Mecnun Otyakmaz, Sami Dinç, Sadri Şener, Murat Özaydınlı, İskender Alın, Cemil Turhan, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu gibi futbol dünyasından toplam 75 müşteki ve 91 mağdur yer alıyor.

Haberin Devamı