Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Ba bonservisini ödedi

Ba bonservisini ödedi

Bu sezon fileleri toplam 26 kez sarsan Senegalli forvet, attığı gollerle kulübün de kasasını doldurdu.

Ba bonservisini ödedi

İngiliz Chelsea’den 6 milyon Euro’ya alınan yetenekli ismin kazandırdığı maçların maddi değeri 6,5 milyon Euro oldu.

Beşiktaş’ın İngiliz devi Chelsea’den transfer ettiği Demba Ba, üstün performansıyla masraflarının ve aldığı paranın hakkını fazlasıyla karşıladı. Trabzon’daki 2-0’lık zaferin mimarları olan başarılı golcünün, 57’de yeşil zemine ayak basmasına rağmen bir dakika sonra Hakan Arıkan’ı avlaması alkışlandı.

6 milyon Euro bonservis bedeli ödenen Senegalli forvet, attığı gollerle Siyah-Beyazlılara yaklaşık 6,5 milyon Euro’luk maddî fayda getirdi. Süper Lig’deki 25 maçın 13’ünde rakip kalecileri 17 defa üzen Ba’nın skoru direkt değiştirdiği sınavlarda Kartal, sahadan 12 galibiyet ve 1 beraberlikle ayrıldı. Böylece Futbol Federasyonu’nun 12 milyon 500 bin TL’lik performans primini hak etti.

Demba Ba, Türkiye Kupası’nı önemsedi. Deplasmanda 4-1 üstün tamamlanan Adana Demirspor müsabakasında tribünleri ayaklandırdı ve kulübün kasasına 40 bin doların konulmasına yardımcı oldu. Asıl büyük rakamlar yurtdışında geldi. Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Feyenoord’u dışarıda 2-1 yenen Beşiktaş, İstanbul’da Ba’nın 3 golüyle 3-1’lik farka uzandı. Hollanda ekibini eleyen temsilcimiz play-off’lara kalınca UEFA 2,1 milyon Euro gönderdi. Avrupa Ligi’nde de coşan Ba, İngiltere’deki Tottenham (1-1) ve Sırbistan’daki Partizan Belgrad (0-4) randevularında 1’er, Olimpiyat Stadı’ndaki Belgrad (2-1) mücadelesinde 2 kez fileleri sarstı. Yunanistan’da Asteras Tripolis’i (2-2) boş geçmedi.

Haberin Devamı

Grup aşamasında ka­za­nanlara 200, be­ra­be­re ka­lanlara 100 bin Eu­ro aktaran UEFA’nın dağıttığı meblağın 600 bin Euro’su Ba sayesinde ulaştı. Türkiye Kupası’nda 1, Devler Ligi’nde 3, Avrupa Ligi’nde 5, toplamda 26 golü olan yetenekli isim, Beşiktaş’a TL cinsinden 21 milyon 550 bin yani 6 milyon 530 bin Euro civarında katkıda bulundu. Dört yıllık sözleşme imzalanan kabiliyetli futbolcuya her sene için 2,5 milyon Euro maaş ve 10 bin Euro maç başı ücret veriliyor. Sezonun ilk ve ikinci yarısında en az 6’şar 90 dakikada ilk 11’de ter döken Demba Ba, ayrıca 350’şer bin Euro’dan 700 bin Euro bonusla ödüllendirildi.

Haberin Devamı

(Zaman)