Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Baba özlemi onu şampiyon yaptı

Baba özlemi onu şampiyon yaptı

İşitme Engelliler Türkiye Badminton Milli Takım oyuncusu Kemal Özer, babasını kaybettikten sonra fabrikada çalışmaya başlayarak hem ailesinin geçimine destek oluyor, hem de her yıl İşitme Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonaları’nda birincilik alıyor

Baba özlemi onu şampiyon yaptı

23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatı için Samsun’daki kamp çalışmalarına devam eden Badminton Milli Takımı oyuncusu Kemal Özer, genç yaşta elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeyi başardı. Eskişehirli Turgut ve Aysun çiftinin oğlu olan milli takım oyuncusu Kemal Özer, yaşamını fabrikada çalışarak sürdürürken bir yandan da sporu bir an olsun bırakmıyor. Hayatı 2010 yılında Türkiye Şampiyonu olduktan sonra tamamen değişen Kemal Özer’in azmi ve başarısı herkese örnek olacak cinsten.

“İÇİMDE BU SPORA KARŞI BÜYÜK BİR SEVGİ VAR”

Badminton Milli Takımına 17 yaşında dahil olduğunu anlatan Kemal Özer, “Ben 14 yaşında badmintona başladım. Badmintondan önce normallerin kulübünde futbol oynuyordum. Arkadaşım Onur Tekmen, beni badminton oynamaya davet ettikten sonra badminton oynamaya başladım. Badminton deyince ben çok güçlü hisler içerisine giriyorum. Benim içimde bu spora karşı büyük bir sevgi var” dedi.

HER YIL TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Spor yaşantısında anne ve babasının kendisine her zaman destek olduğunu söyleyen Özer, ”Benim annem ev hanımı babam ise çiftçi. Sabahları ilk önce babamın yanına uğrar, onunla biraz vakit geçirdikten sonra antrenmanlara giderdim. Bu süreç, ben 2010 yılında Türkiye Şampiyonu olana kadar devam etti. Şampiyona bittikten kısa bir süre sonra babam traktör üzerinde kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti. Babam öldükten sonra hayatım tamamen değişti. Babam öldükten sonra antrenmanlarda koşarken hep onu düşünüyor onu yanımda hayal ediyorum. Yarıştığım müsabakalarda beni izlediğimi düşünüyorum. Babam her zaman Avrupa ve Dünya şampiyonu olmamı çok isterdi. Şimdi ise babama olan sevgimden ve ona duyduğum özlemden sonra ben her yıl Türkiye Şampiyonu oldum. Ben bunu bir görevmiş gibi düşünüyorum. Bu yüzden babamın beni antrenmanlarda yalnız bırakmadığını hissediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

“TÜRKİYE, GÜÇLÜ BİR TAKIM”

İşitme Engelliler Olimpiyatları için kendilerine güvendiklerini de sözlerine ekleyen Özer, şöyle dedi: “Biz takım olarak olimpiyata sayılı günler kala yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Ben diğer takımlar çok güçlü diye asla düşünmüyorum. Türkiye de çok güçlü bir takım. Kendimize güveniyor, inanıyor ve başaracağımızı düşünüyorum. Çünkü biz haftanın beş günü antrenman yapıyoruz. Biz hazırız, gelsinler bekliyoruz.”

Haberin Devamı