Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Babadan oğula geçen bir başarı hikâyesi

Babadan oğula geçen bir başarı hikâyesi

23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatı kapsamında Samsun’a gelen Türkiye Basketbol Milli Takımı oyuncusu Ömer Otamış’ın azmi ve kendisi gibi işitme engelli olan babasından aldığı spor aşkıyla hayatındaki tüm engelleri ortadan kaldırdı.

Babadan oğula geçen bir başarı hikâyesi

Samsun’da düzenlenecek olan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatı kapsamında Türkiye’yi temsil edecek olan basketbol milli takımı oyuncusu Ömer Otamış, bu kentte antrenmanlarına başladı. 16 yaşından itibaren A milli takımda forma giyen Otamış’ın bir diğer özelliği de Dünya ve Türkiye olimpiyat tarihinde başarılara imza atan ve kendisi gibi işitme engelli olan milli güreşçi İsmail Otamış’ın oğlu olması. Çeşitli kulüplerde ve okul liglerinde Türkiye ikincilikleri olan 25 yaşındaki basketbolcu, 2009’da Polonya’da yapılan İşitme Engelliler Erkek Dünya Basketbol Şampiyonası’nda da turnuvanın asist kralı ödülünü almıştı.

“HEYECANIM GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR”

Bu anlamda çalışmalarına hız veren milli sporcu Ömer Otamış, başarı ipini göğüslemek istediğini belirterek, “2015 yılında İşitme Engelliler Basketbol Dünya Şampiyonasına için Tayvan’a gittim. 2013’te ise Bulgaristan’ın Sofya kentinde yapılan 22. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatı’na katıldım. Samsun’da yapılacak olan 2017 Deaflympics, benim katıldığım üçüncü olimpiyat organizasyonu olacak. Heyecanım gün geçtikçe daha da artıyor. Samsun’dan Denizli’ye başarılarla dönmek istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

“BABAMIN İZİNDEN GİTMEK İSTEDİĞİM İÇİN 2017 DEAFLYMPICS’TEYİM”

Aktif spor yaşantısına çok sayıda madalya sığdıran bir babanın oğlu olmaktan son derece gurur duyduğunu belirten milli sporcu Ömer Otamış, “Babam İsmail Otamış’ın olimpiyat sporcusu olması benim basketbolu sevmeme neden oldu. Basketbol hayatımda geldiğim noktada babamın başarılarının önemi büyük. Babam Yeni Zelenda’da yapılan Avrupa İşitme Engelliler Güreş Şampiyonası'nda müsabakalar sonucu Türkiye’ye ilk defa bronz madalyayı getirdi. Avrupa ve Dünya şampiyonalarında çeşitli birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri var. Ben de güreş tarihinde başarılara imza atan İsmail Otamış’ın oğlu olarak basketbolda başarılara imza atmak istiyorum. Babamın tuttuğu bayrağımızın zirvede kalmasını sağlamak ve ileriye götürebilmek de benim hedeflerim arasında olacak” ifadelerini kullandı.

“SPOR BİZİM AİLE GELENEĞİMİZ”

Haberin Devamı

Eşi Didem Otamış’ında işitme engelli bir sporcu olduğunu kaydeden Otamış, “Spor bizim aile geleneğimiz. Eşim Didem Otamış’da işitme engelli. O da 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatı’nda voleybol takımında yer alıyor. Şu an Ankara’da ki kampta çalışmalarını sürdürüyor. Samsun’da yapılacak olan oyunlar bizim için çok önemli. Biz bu olimpiyatmüsabakalarında finale kadar çıkmak ve madalya kazanmak istiyoruz” diye konuştu.

“SAMSUN HALKI YANIMIZDA OLSUN”

Samsun’a gelmekten çok mutlu olduğunu ve şehrin çok güzel olduğunu ifade eden milli takım oyuncusu, “Oyunlar için çeşitli reklam panolarının ve afişlerin olimpiyat şehri Samsun’daki birçok noktada olması beni çok mutlu ediyor. Bu tür çalışmalar olimpiyatın tanıtımı açısından çok güzel olmuş. Biz basketbol takımı olarak Samsun halkından destek bekliyoruz. Müsabakalarımızı izlemelerini ve istiyor onları bizim yanımızda olmaları için oyunlara davet ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.