Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Babel'de mutlu son!

Babel'de mutlu son!

Beşiktaş, devre arasındaki ilk transferini Hollandalı yıldızı renklerine bağlayarak yaptı:

Babel'de mutlu son!

Kara Kartal, 31 Aralık’ta Deportivo ile sözleşmesi bitecek olan 30 yaşındaki oyuncuyla 2.5 yıllık anlaşma yaptı. Yılda 1.7 milyon Euro garanti ücret alacak olan Ryan Babel’e bu sezonun 2. yarısı için 850 bin Euro ödenecek

SEZONUN ikinci yarısında kadrosuna 3 takviye yapma kararı alan Beşiktaş yönetimi, ilk transferini Ryan Babel ile gerçekleştirdi... Siyah-beyazlılar, La Liga ekiplerinden Deportivo La Coruna ile sözleşmesi 31 Aralık’ta sona erecek olan Hollandalı futbolcuyla her konuda anlaştı.

KARA Kartal, 30 yaşındaki futbolcuyla 2.5 yıllık anlaşma yaptı. Buna göre tecrübeli oyuncunun yıllık garanti ücreti 1.7 milyon Euro olacak. Ayrıca puan başı 4 bin Euro alacak. Bu sezonun ikinci yarısı için de siyah-beyazlılardan 850 bin Euro kazanacak.

12 MAÇTA 5 GOL, 1 ASİST

1.87 boyundaki Babel, Ajax altyapısında yetişti. 2007 yılında 17 milyon 250 bin Euro karşılığında Liverpool’a transfer oldu. Sonrasında Hoffenheim’a giden Babel, 2012’de Ajax’a döndü. 2013-14 sezonu başında ise Kasımpaşa’ya gelen deneyimli oyuncu, 2 sezon kaldığı Türkiye’de 59 maça çıkıp 14 gol, 12 asist üretti.

Haberin Devamı

2015-16 sezonu başında 2.5 milyon Euro bedelle Birleşik Arap Emirlikleri takımlarından Al Ain’e giden Babel, bu sezon başında ise Deportivo’ya gelip yeniden üst düzey futbola döndü. İspanyol ekibinde 11 lig, 1 Kral Kupası maçında oynayan Babel, 5 gol atıp 1 de asist yaptı.

Sıra golcü ve stoperde

RYAN Babel’i kadrosuna katarak devre arası transfer dönemine hızlı bir giriş yapan Beşiktaş, 2 oyuncu daha almanın hesaplarını yapıyor. Siyah-beyazlılar, ocak ayında bir stoper, bir de santrfor transferi için arayış halinde.

SEZON başında da süratli bir sol stoper arayan ancak yaptığı girişimlerden bir sonuç çıkmayınca

Atınç Nukan’ı Red Bull Leipzig’den kiralayan Beşiktaş, Dusko Tosic’i bu pozisyonda kullandı. Ancak Sırp oyuncunun yaşadığı sakatlık sonrası sezon başındaki performans seviyesine ulaşamaması nedeniyle yönetim harekete geçti ve mutlaka hızlı bir stoper almaya karar verdi.

SİYAH-BEYAZLILAR ayrıca Kamerunlu Vincent Aboubakar’ın gol yollarındaki yetersizliği nedeniyle direkt ilk 11’de oynayabilecek kalitede bir de santrfor bakıyor. Sezonun ilk yarısında özellikle Talisca sakatlandıktan sonra gol sorunu yaşamaya başlayan Beşiktaş’ta golcü transferi büyük önem taşıyor.

Haberin Devamı