Gazete Vatan Logo
Galatasaray Bafetimbi Gomis, hedefini açıkladı

Bafetimbi Gomis, hedefini açıkladı

Galatasaray'ın yeni golcüsü Bafetimbi Gomis, Slovakya kampında beIN Sports'un sorularını yanıtladı. Fransız golcü, Galatasaray'da hedefinin en golcü sezonlarından birini geçirmek olduğunu söyledi.

Bafetimbi Gomis, hedefini açıkladı

Bafetimbi Gomis'in açıklamaları şöyle:

Geçtiğimiz sezonun sonuna doğru temaslar başladı. İngiltere'den teklifler vardı. Türkiye'den de başka teklifler aldım. Ama en ciddi teklif Galatasaray'dan geldi. İlk başlarda Marsilya'ya konsantre olmuştum. Ama sonra Galatasaray'ın teklifine odaklandım. Takımı, oyuncuları araştırdım. Geçen sezon neden kötü bir dönem geçirildiğini araştırdım ve kararımı verdim.

'Galatasaray göründüğünden de büyük'

Karşılama beni çok mutlu etti. Çok sıcak bir karşılamaydı. Galatasaray'ın büyüklüğünün farkındayım. Avrupa'da oynarken maçlarını takip ediyordum. Hep kaliteli oyunculara sahiplerdi. Ama buraya geldikten sonra, Galatasaray'ın göründüğünden daha büyük olduğunu anladım.

'Chedjou ve Drogba ile konuştum'

Medjani'den fikir aldım. Drogba ve Chedjou'dan fikir aldım. Hepsinin Türkiye ve Galatasaray'la ilgili yorumları hep pozitifti. Dediğim gibi Galatasaray'ı hep takip ediyordum. Hagi, Nonda, Song gibi futbolcuları kendim izlemiştim. Bu nedenle karar vermek zor olmadı.

Haberin Devamı

'Rövanşta hazır olurum'

Galatasaray'da çok iyi bir forma sahip olmam ve çok gol atmam gerekiyor. Şu anda tam olarak hazır değilim. Benim görüşüm, İstanbul'da oynayacağımız Östersunds rövanş maçında yavaş yavaş ritim bulabilirim. Tam anlamıyla ise 11 Ağustos'ta başlayacak lige hazır olacağım.

Galatasaray'da atabileceğim kadar gol atmak istiyorum. Net bir sayı veremem. Ancak daha önce en fazla gol attığım sezonu egale etmek istiyorum. İnsanların bana güveninin farkındayım.

'Maçtan önce dua ederim'

Fransa'dan ilk ayrılığımdı Swansea. İngilizce de konuşamıyorum, zordu. Galatasaray'da bana güven var, hissediyorum. Futbol sadece antrenman yapmak ve maç oynamakla olmuyor. İşin görünmeyen tarafında fizyoterapi çok önemli. Maçtan önce ailemle konuşur ve dua ederim.

'Sinan Gümüş'e teşekkür ederim'

Sinan Gümüş bana numarasını verdi. Bireysel olarak teşekkür ettim. Buradan da teşekkür ediyorum. Kariyerimde hep 18 numara giydim.

'Türkiye Ligi'nin değeri artıyor'

Türkiye Ligi'nin kalitesi artıyor. Belki de stadyumlar anlamında, Avrupa'nın en iyi ülkesi diyebilirim. Yayınlanma anlamında da gelişiyor. İstanbul ve diğer şehirler de önemi artırıyor. Türkiye'ye hep kaliteli oyuncular geliyor. Pascal Nouma ile görüştüğümde hep iyi şeyler söylemişti. 2002 yılında Türkiye, benim ülkem Senegal'i elemişti. O zamandan bu yana Türkiye'yi ayrı bir şekilde takip ediyordum. Taffarel gibi büyük oyuncular da Türkiye'de oynadı.

Haberin Devamı

'Belhanda ile güzel işler yapacağız'

Belhanda gibi büyük bir futbolcuyu takıma kazandırmak çok önemli. Galatasaray'ı tebrik etmek gerekiyor. Belhanda, küçük takımları başarıya ulaştırmış bir takım. Montpellier'i şampiyon yapmış, Nice'te başrol oynamış bir futbolcu. Onunla birlikte güzel bir sezon geçireceğimize inanıyorum.

'Taraftar için elimden geleni yapacağım'

Galatasaray'a katıldığım için çok mutluyum. Taraftara mesajım şu: Onlar için gol atmak istiyorum. Onlar için elimden geleni yapacağım. Onlar kendilerinden çok bu kulübü seviyor. Ben de buna karşılık vermek için çabalayacağım.