Gazete Vatan Logo
Formula 1 Bahreyn'de Hamilton ilk cepte

Bahreyn'de Hamilton ilk cepte

Sezonun ikinci yarışı olan Bahreyn Grand Prix'si sıralama turlarında Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton pole pozisyonun sahibi oldu.

Bahreyn'de Hamilton ilk cepte

Lewis Hamilton, muhteşem bir turla birlikte Avustralya’dan sonra Bahreyn’de de yarışa ilk sıradan başlamaya hak kazandı.

Sıralama turlarının 3. seansın da ilk hakkında son virajda hata yapan ve pist dışına çıkan Hamilton garaja dönüp tekrar piste çıktı. Hafta sonunun en hızlı turu 1.29.493 ile yarışa ilk cepten başlamayı hak kazandı.

Hamilton’ın takım arkadaşı Nico Rosberg 1:29.570’lik derecesi ile ikinci sırada kaldı. İki Ferrari pilotu da sıralama turlarının 3. seansın da Mercedes pilotlarını avlamayı deneseler de rakip pilotlara cevap veremediler. Sebastian Vettel 1.30.012 ile üçüncü, takım arkadaşı Kimi Raikkonen ise 1.30.244 ile dördüncü sırada kaldı.

Red Bull’un Avustralyalı pilotu Daniel Ricciardo ise başarılı bir performans sergiledi ve iki Williams pilotunu geçerek beşinci olurken takım arkadaşı Daniil Kvyat on beşinci oldu.

Williams’da Valtteri Bottas 1:31.153ile altıncı olurken takım arkadaşı Felipe Massa sadece 0.002 saniye farkla yedinci oldu.

Bahreyn’de Force India pilotu Nico Hulkenberg sekizinci olurken takım arkadaşı Sergio Perez kendine on sekizinci sırada yer buldu. İlk yarışın sürprizi Romain Grosjean Haas ile dokuzuncu sırada kendisine yer bularak takımın başarılı performansını sürdürdü.

Haberin Devamı

Toro Rosso’nun iki çılgın pilotu Verstappen ve Sainz bir kez daha birbirlerini buldular. Bahreyn’de onuncu ve on birinci sırada yer alıyor.

Antrenman turlarında takım arkadaşı Jenson Button’ın gerisinde kalan Stoffel Vandoorne ise harika bir iş başardı ve takım arkadaşının önünde sıralama turlarını noktaladı. Vandoorne’un performansına benzer bir şekilde Manor’dan Wehrlein de sıralama turlarının başarılı isimlerinden biriydi.