Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Bakan Kasapoğlu'ndan 23 Nisan mesajı

Bakan Kasapoğlu'ndan 23 Nisan mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 23 Nisan 1920’de Ankara’da Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının bir Cuma günü dualarla açtığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, millet egemenliğinin ve bağımsızlığımızın teminatı olarak ilelebet varlığını sürdürmeye devam edeceğini vurguladı.

Bakan Kasapoğlu'ndan 23 Nisan mesajı

Bakan Kasapoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Bakan Kasapoğlu’nun mesajı şöyle:

“İstiklal mücadelemizin sembolü ve milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 99. kuruluş yıldönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz.

23 Nisan 1920’de Ankara’da Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının bir Cuma günü dualarla açtığı Türkiye Büyük Millet Meclisi, millet egemenliğinin ve bağımsızlığımızın teminatı olarak ilelebet varlığını sürdürmeye devam edecektir.

Yurdun dört bir tarafı ateş altındayken, aziz milletimizin özgürlük meşalesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yakılmış, istiklal mücadelesi buradan dalga dalga Anadolu’ya yayılmış ve nihayet destansı bir zaferle taçlanmıştır. Bu mücadele ruhu o günden bugüne sadece milletimize değil, dünyadaki bütün mazlum ve sömürge altındaki milletlere ilham kaynağı olmuştur.

Devletimiz; kuruluş felsefesini gelecek kuşaklara layıkıyla taşımak ve hakimiyetin kayıtsız şartsız millette olduğu şiarını yaşatmak adına 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmiş, bu kararıyla dünyaya güçlü bir demokrasi mesajı vermiştir.

Haberin Devamı

23 Nisan Türkiye’nin geleceği olan çocuklarımızın bayramıdır.

23 Nisan milli egemenlik ve demokrasi bayramıdır.

23 Nisan zulüm ve esaret altındaki mazlumlar için bir barış ve özgürlük umududur.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin bütünüyle birlikte yaşamasının teminatı ve güvencesidir.

Bu vesileyle, Gazi Meclisimizin kuruluş yıldönümünü ve bütün dünya çocuklarının bayramını kutluyorum.

Demokrasimizin ve cumhuriyetimizin bugünlere gelmesinde emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehit, gazi ve geçmiş büyüklerimizi rahmet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”