Gazete Vatan Logo
Basketbol Bakandan açıklama

Bakandan açıklama

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, cnın grup ve final turunun Türkiye'de oynanması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakandan açıklama

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün Başpınar Mahallesi'nde inşaatı devam eden Çok Amaçlı Spor Salonunu gezerek, Vali Ali Konat ve yetkililerden bilgi aldı. Bakan Kılıç, incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, 2017 FIBA Avrupa Şampiyonası'nın grup ve final turunun Türkiye'de oynanması ile ilgili şunları söyledi: "Aynı zamanda grup elemesi de oynanacak. Grup elemeleri 4 ülkede oynanacak. Bunu da tüm Türkiye'mizle paylaşmış olalım. Yine bir uluslararası en üst seviyedeki müsabakanın Türkiye'de olması önemli. Hayırlı uğurlu olsun. Hem ülkemizin tanıtımına hem sporumuza, gençlerimizin ileriki yıllar içerisinde ülkelerini tüm branşlarda ay yıldızlı formayla temsil edebilecekleri ve kendilerine ortam hazırlamaları açısında önemli olduğunu düşünüyorum. Bu tür organizasyonların ülkemizde olmasının en önemli unsuru Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın Türkiye ile ilgili ortaya koymuş oldukları çalışmalarıdır. İnşallah bir Avrupa Şampiyonluğunu 2017'de yaşayabiliriz diye ümit ediyorum. Bu tip uluslararası ses getirecek, ülkemizi daha da çok tanıtacak, ülkemizin güzelliklerini tüm dünya ile paylaşabileceğimiz, sporun birleştirici ruhunu tüm dünyaya en iyi şekilde gösterebileceğimiz bu organizasyonları Türkiye'de yapacağız."

Haberin Devamı

''DERBİNİN RUHUNA, ÖNEMİNE YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE MAÇ OLMASINI DİLİYORUM''

Spor Toto Süper Lig'de 14 Aralık Pazartesi günü oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisine ilişkin bir soru üzerine Bakan Kılıç, "Her zaman söylediğimiz gibi sporun temel amacı, birlikteliği, kardeşliği, gönül verdiğiniz renkleri en işi şekilde destekleyip, centilmence, rekabet içerisinde bir müsabaka ortaya koymayı gerektiriyor. Bu anlamda kulüp başkanlarımızın, sporcuların, antrenörlerimizin, teknik kadronun özellikle de basınımızın bu noktada büyük hassasiyet içerisinde olduğunu düşünüyorum. Taraftarlarında takımlarını desteklemek anlamında her şeyi sahaya güzel bir şekilde ortaya koyma anlamında hakları vardır. Hiçbir şekilde olumsuz hareketin inşallah olmayacağı ve derbinin ruhuna, önemine yakışır bir şekilde maç olmasını diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

''A MİLLİ TAKIM'IN BÜTÜN TAKIMLARI YENEBİLECEK GÜÇTE OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM''

A Milli Takım'daki tüm teknik kadroya ve futbolculara güvendiğini belirten Bakan Kılıç, "Bu anlamda Fatih hocanın mutlaka analizini yaptığı ve tercih edeceği takımlar olur. Benim ümidim o kadar yüksek ki arkadaşlarımızın üzerinde taşıdıkları milli formanın bilincini en iyi şekilde yansıtacaklarını bildiğim için final konusunda ümitliyim. Neden Avrupa Şampiyonluğu olmasın diye düşünüyorum. Bu anlamda bütün takımları yenebilecek güçte olduğumuzu düşünüyorum" diye konuştu.