Gazete Vatan Logo
Basketbol Banvit avantajı kaptı! Bunlar Khimki?

Banvit avantajı kaptı! Bunlar Khimki?

Banvit, Eurocup'ın en büyük şampiyonluk adayı Khimki'yi devirdi.

Banvit avantajı kaptı! Bunlar Khimki?

İlk yarıyı 40-36 önde tamamlayan temsilcimiz, 3. çeyrekte Rice ve ribauntlara bir türlü çözüm bulamadı. Son çeyrekteki oyunuyla maçı kazanan Banvit, finale sadece bir adım uzaklıkta.

BANVİT, Eurocup’ta final için ilk adımı, turnuvanın en büyük favorilerisi Khimki Moskova’yı devirerek attı. Rus temsilcisini 83-82 mağlup eden Bandırma ekibi, turu rövanşta alınabilecek galibiyete bıraktı...

İLK çeyrekte Paul Davis’le sayılar bulan rakibe karşı temsilcimiz, Chuck Davis’le cevap verdi. Çeyreği 22-19 önde bitirsek de periyot başlarını iyi oynayan Khimki, 2. yarıya 5-0’lık seriyle girdi. Bu anlarda Davis’e, Rowland’da eşlik edince Banvit, üstünlüğü ele aldı ve 3. çeyreğe 40-36 önde girdi. 3. çeyrekte rakibe bol bol hücum ribaundu verip Rice’da bir türlü çözüm bulamadık ve ibre rakibe geçti.

BU periyotta ABD’li yıldız 11 sayıyla takımını sırtlasa da Can Maxim Mutaf’in son saniye üçlüğü bizi son bölüme önde soktu: 60-59.

Son bölümde potamızı Vyaltsev ve Monya ile dışarıdan vuran Khimki’ye misillemeyi Can Mutaf ve Şafak’la yaptık. Veremeenko’nun serbest atış çizgisindeki yüzdeli oyunu ve Rowland’ın liderliğinde maçtan 83-82 galip ayrılan Banvit, final yolunda yolu yarıladı.

Haberin Devamı