Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan Sinan'la Güler

Aslan Sinan'la Güler

Galatasaray Odeabank, Darüşşafaka Doğuş'u 77-71 yenerek Türkiye Kupası'nda yarı finale yükseldi ve Banvit'in rakibi oldu.

Aslan Sinan'la Güler

YARI finale kalan son takımı belirleyecek mücadelede G.Saray Odeabank’la Darüşşafaka Doğuş karşı karşıya geldi. Savunmaların ön planda olduğu karşılaşmanın başında sarı-kırmızılıların en etkili ismi Pleiss’tı. Kısalarının devreye giremediği ilk çeyrekte, 13 sayının 9’unu kaydeden Pleiss enerjisiyle adeta takımı tek başına sırtladı:

13-13 tamamlanan ilk çeyrek sonrası 2. çeyrekte de skor anlamında kısır bir oyun vardı. Daye’in 6 sayılık katkısına karşın, dış şut isabetlerinin 2 takım adına da yerle bir olduğu mücadelede Bertans’ın 3 sayılık isabetleri Daçka’ya nefes aldırdı, Wanamaker’sa 2.20 kala skoru 30-33 yaptı. Pleiss’in benchte olduğu dakikalarda Tyus’ın çember savunmasında yeterli sertliği ortaya koyamaması G.Saray adına zaman zaman sıkıntı yaratsa da Schilb’in devreye girişiyle ilk yarı 35-36 tamamlandı.

KAPTAN DİREKSİYONDA

2. yarıda Darüşşafaka Doğuş hücumda kısalarının katkısıyla var oldu. Maç başından itibaren uzunlarını devreye sokamamanın sıkıntısını yaşayan yeşil-siyahlılar, Wanamaker ve Clyburn’ün bire birlerinden gelen sayılarla ayakta kaldı. Ancak basit top kayıpları farkı açma şansını da ortadan kaldırdı. Son 10 dakikaya Doğuş’un 1 sayılık avantajıyla gidildi.

Haberin Devamı

MÜTHİŞ mücadelenin yaşandığı, sertliğin arttığı son çeyreğe Sinan Güler damga vurdu. Kaptan, başa baş giden maçta ortaya koyduğu enerjiyle takımına galibiyeti ve aynı zamanda yarı finali getiren yolda direksiyondaydı.

G.SARAY, Türkiye Kupası’nda adını yarı finale yazdırırken Darüşşafaka Doğuş bir kez daha doğru bildiklerinden ve özellikle de çemberden uzaklaşmanın sıkıntısını mağlubiyetle yaşadı.