Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Banvit Kartal'ı farklı geçti

Banvit Kartal'ı farklı geçti

Spor Toto Basketbol Ligi 29. hafta karşılaşmasında Banvit, sahasında Beşiktaş Sompo Japan'ı 83-68 mağlup etti.

Banvit Kartal'ı farklı geçti

Banvit maça Vidmar ve Johnson'un sayılarıyla başladı. Ev sahibi ekip 4. dakikada rakibine 10-4'lük üstünlük sağladı. Beşiktaş Sompo Japan; Culpepper, Darden ikilisi ile skora katkı yaparken, turuncu-yeşilli ev sahibi ekip, Johnson'un sayılarıyla 5. dakikayı 14-6 üstün tamamladı. Hızlı hücumlarda Slaughter, Johnson ve Vidmar ile etkili olan Banvit, Moerman ,Johnson ikilisinin dış atışlarındaki isabetiyle ilk periyot sonunda 12 sayılık farka ulaştı: 25-13.

İkinci periyota da hızlı başlayan Bandırma temsilcisi Johnson ve Slaughter'in etkili oyunuyla 14. dakikada durumu 38-17 yaparak 21 sayılık farka ulaştı. Konuk ekipten Douglas Brown hakeme itirazları ikinci periyodun hemen başında diskalifiye oldu. İki takımın da sert oyunu tercih ettiği bu dakikalarda, rakibe sayı imkanı vermeyen Banvit; Cem, Moerman ve Talat ile bulduğu sayılar ile devrede soyunma odasına 53-24 önde gitti.

Üçüncü periyotta rahat bir oyun sergileyen Banvit, 24. dakikayı 60-33 önde geçti. Pota altında Vidmar, Slaughter ile etkili olan ev sahibi ekip, 27. dakikada farkı 26 sayıya (64-38) çıkarırken, bu çeyreği de 64-47 üstün tamamladı.

Haberin Devamı

Son periyotta üstün oyununu sürdüren Bandırma ekibi, karşılaşmayı 83-68 kazandı.

Banvit'te Moerman 20, Johnson 19 sayı ile oynarken, Beşiktaş Sompo Japan'da ise Engin Atsür 14, Darden 12 sayı attı.