Gazete Vatan Logo
Futbol Bayern'i Messi Barca'ladı

Bayern'i Messi Barca'ladı

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Barcelona, Bayern Münih'i 3-0 mağlup etti.

Bayern'i Messi Barca'ladı

ERKEN final derler ya, bu da öyle bir maçtı işte. Barcelona-Bayern Münih eşleşmesinin ilk ayağı dün Nou Camp’ta oynandı. Öz evladı olduğu Barça’nın karşısında, Alman ekibinin başındaydı Pep Guardiola; kadrosunda Robben ve Ribery gibi iki önemli yıldız yoktu. Bu nedenle Barcelona’yı savunma yaparak durdurmayı istedi Katalan teknik adam. İlk yarıda bunu başardı da. Çünkü kalede Neuer vardı.
MAÇTAKİ ilk atak 12’de geldi. Messi müthiş bir top çıkardı, Suarez karşı karşıya Neuer’i geçemedi. 15’te Suarez yerden çevirdi, Neymar altıpastan vurdu, Rafinha’ya çarpan top kornere gitti. 18’de ise Bayern’in tek ciddi atağı geldi. Müller’in pasına Lewandowski iyi dokunamadı ve takımını mutlak bir golden etti.
MESSI SAZI ELE ALDI
39’DA yine Barça geldi. Iniesta’nın şiir gibi pasında Dani Alves, kalesinde devleşen Neuer’den gol vizesi alamadı, ilk yarı 0-0 bitti, 2. devrede Barça atakları devam etti. 69’da Neymar ağır kalınca Neuer klasik hareketini yapıp yarı sahanın ortasına kadar geldi ve topu rakibinden önce uzaklaştırdı.
SONUNDA baktı takım arkadaşları yapamayacak, Messi aldı sazı. 77’de ceza sahası dışında zımba gibi vurdu ve Neuer’i ilk kez çaresiz bıraktı: 1-0. 80’de ise yine Messi, önce Boateng’i madara etti sonra da aşırtma bir vuruşla skoru 2-0 yaptı. 90+4’te ise maç boyu top ezmekten başka bir şey yapmayan Neymar kontratakta Neuer’i avladı; Barça final kapısını ilk maçtan açtı.
MAÇTAN NOTLAR

Haberin Devamı

Bayern Münih, Ekim 2009'daki Bordeaux maçından bu yana ilk kez bir Şampiyonlar Ligi maçını isabetli şut atamadan tamamladı.

Lionel Messi, Ronaldo'yu geride bırakarak tekrar Şampiyonlar Ligi tarihinin en golcü oyuncusu oldu. (77 gol)