Gazete Vatan Logo
Futbol Barcelona ile dev anlaşma!

Barcelona ile dev anlaşma!

Dünya Futbolunun dev ismi Barcelona Kulübü ile GSM operatörü devlerinden Avea arasında alt yapı için dev bir işbirliği yapıldı.

Barcelona ile dev anlaşma!

Avea’dan dünya futbol devi Barcelona ile Türkiye’de bir ilke imza atan yeni bir işbirliği...

10 yılda spora 135,4 milyon dolar yatırım yapan Avea, 10. Yılında FC Escola okullarını Türkiye’ye kazandırdı... Dünyanın önde gelen futbol kulübü FC Barcelona ile 3 yıldır yürüttüğü "FCBEscola Camp Avea" projesi yoğun ilgi gören Avea, Barcelona ile dev bir işbirliğine daha imza attı. Avea bu imza ile, Türkiye’de yabancı spor kulübü işbirliğiyle kurulan ilk futbol okulu "FCBEscola Istanbul Avea"yı hayata geçirdi.

Dünyanın en iyi futbolcularından Messi’nin de mezun olduğu FCBEscola ekolü, Avea öncülüğünde biri Maltepe, diğeri Maslak’ta olmak üzere iki ayrı futbol okulu ile İstanbul’a taşındı. Dünya standartlarında bir futbol okulu olmasının yanında sporcu ahlakı, rakibe saygı gibi değerlerle öğrencilere belli bir disiplini ve anlayışı aktaracak olan FCBEscola Istanbul Avea okullarında toplam 600’den fazla öğrenci eğitim görecek. Avea bu öğrencilerin 180 tanesine burs sağlayacak. Avea, böylece dünyanın en iyi futbol altyapı eğitim modeline sahip FCBEscola know how’unu Türkiye’ye taşıyacak.

Haberin Devamı

Türkiye’nin yabancı spor kulübü işbirliğiyle kurulan futbol okulu ’FCB Escola İstanbul Avea’ projesinin tanıtımı Shangri-La Bosphorus’ta gerçekleşti.

Tanıtım toplantısına Avea CEO’su Erkan Akdemir, FC Barcelona Başkan Yardımcısı Javier Fausi Santasusana ile FCBEscola Direktörü Xevi Marce katıldı.

Avea CEO’su Erkan Akdemir yaptığı açıklamada; "Kamplarımız ülke genelinde öyle yoğun bir ilgi gördü ki kuruluşumuzun 10. yılında sunduğumuz eğitimi daha etkin ve çok daha profesyonel bir yapıya kavuşturma ihtiyacı duyduk. Türkiye’de futbol eğitimi konusunda önemli bir aşama kaydettik. Şimdi, FCBEscola Istanbul Avea ile futbol eğitimini okul zamanlamasına uygun bir şekilde, çok daha kapsamlı ve donanımlı bir hale getiriyoruz. Hedefimiz, FCBEscola İstanbul Avea’yı Türk futboluna hizmet eden önemli bir marka haline getirmek" şeklinde konuştu.

Avea, dünyada 12 futbol okuluna sahip spor kulübü FC Barcelona’nın 13’üncü okulunun İstanbul’da kurulmasını sağladı. Avea böylece, Türkiye’de yabancı spor kulübü işbirliğiyle kurulan ilk futbol okulu "FCBEscola Istanbul Avea"yı hayata geçirdi.

Haberin Devamı

FCBESCOLA ISTANBUL AVEA, İKİ AYRI OKULDA 9 AYDA 600’DEN FAZLA ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERECEK

"FCBEscola Istanbul Avea", ilk etapta biri Maltepe’de, diğeri Maslak’ta olmak üzere İstanbul’daki 2 ayrı okulda hizmet verecek. Yıl boyu toplam 600’den fazla öğrencinin eğitim alacağı ve yetenekli olup seçmeleri kazanan erkek-kız tüm öğrencilerin dahil olabileceği FCBEscola Istanbul Avea Futbol Okulu’nun zaman içinde diğer büyük illere de yayılması planlanıyor. FCBEscola, dünya çapındaki tüm okullarında, öğrencilere sadece futbol eğitimi değil aynı zamanda disiplin, sporcu ahlakı ve rakibe saygı gibi kavramları içselleştirmelerini sağlayan bir değerler sistemi de aşılıyor. Barselona’dan gelecek antrenörün yıl boyunca görev alacağı FCBEscola Istanbul Avea okullarında, FC Barcelo’yı dünyanın en iyi futbol kulübü yapan eğitim ve değerler sistemi ile eğitim verilecek.

Haberin Devamı

6-8/8-10/10-12 ve 12-14 yaş gruplarındaki yetenekli öğrencilerin eğitimlerini alacakları "FCBEscola Istanbul Avea"da, Türkiye’deki eğitim ve öğretim dönemine paralel bir zamanlamayla, hafta içi 2 gün 1,5 saatlik bir eğitim programı uygulayacak. Okulun öğrencileri, hafta sonlarında da ayrıca 1 gün maç yapma imk?nına sahip olacaklar. Dünyanın en iyi futbol altyapı eğitim modeline sahip FCBEscola, know how’unu böylelikle Türkiye’ye taşıyacak. FCBEscola Istanbul Avea eğitimde 3’er aylık dönemlerden toplam 3 dönem olacak. 3 aylık eğitimin karşılığı ise 1500 TL olacak.

AVEA 180 YETENEKLİ ÇOCUĞA BURS SAĞLAYACAK

Avea ve Barcelona’nın yeni projesinde maddi açıdan okul programına katılmakta güçlük çeken yetenekli çocuklar, uzman bir ekip tarafından belirlenecek ve öğrenciler bu okullarda Avea’nın sağladığı burs ile eğitimlerini alacak. Yıl boyunca toplam 180 yetenekli çocuk Avea’nın kesintisiz desteğiyle eğitimlerini tamamlamış olacak. Yapılacak seçmelerle, FCBEscola Camp Avea Projesi’nde olduğu gibi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından bakıma muhtaç çocuklar için hayata geçirilen Sevgi Evleri’nden çocuklar da yine projeye dahil edilecek. Avea, yetenekli ve dezavantajlı gruptaki çocukların ücretsiz yararlanmasına imk?n sağlayacak.

Haberin Devamı

"HEDEFİMİZ, FCBESCOLA ISTANBUL AVEA’YI TÜRK FUTBOLUNA HİZMET EDEN ÖNEMLİ BİR MARKA HALİNE GETİRMEK"

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında "FCBEscola Istanbul Avea" hakkında ayrıntılı bilgiler vermeye devam eden Avea CEO’su Erkan Akdemir, " Bugüne kadar spora, sponsorluklarımız ve dünyada bir ilke imza atan gelir paylaşımı modeli ile 135,4 milyon dolar yatırım yaptık. Bugün, yani Avea’nın kuruluşun 10. yılında, en önemli kıymetimiz olan çocuklarımız için dev bir eğitim projesine daha imza atarak FCBEscola Istanbul Avea’yı Türkiye’ye kazandırdık. Bu ülkemize ve ülkemizin gençlerine 10. Yıl hediyemiz. Dünyanın önde gelen futbol kulübü FC Barcelona ile 3 yıl önce başlayan işbirliğimizin bu noktaya geldiğini görmek bizim için gurur verici."

Avea’nın, FC Barcelona ile 2011 yılında Türk futbolunda altyapıyı geliştirme misyonuyla çıktığı yolda pek çok başarılı projeye imza attığına dikkat çeken Akdemir; "2014 yılının sonuna yaklaşırken, tüm bu emeklerimizin daha büyük bir oluşuma dönüşmesi, Avea ailesi olarak bizi çok memnun ediyor. Hedefimiz, FCBEscola Istanbul Avea’yı Türk futboluna hizmet eden önemli bir marka haline getirmek. FC Barcelona’nın FCBEscola okullarıyla yıllardır dünya çapında edindiği deneyim, bize doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Türk futbolunun, FCBEscola Istanbul Avea sayesinde, önümüzdeki yıllarda FC Barcelona altyapısıyla yetişmiş önemli oyuncular göreceğine inancım tam" diye konuştu.

DÜNYACA ÜNLÜ OYUNCU MESSİ DE FCBESCOLA’DAN MEZUN

FCBEscola okulunun, bulunduğu tüm ülkelerde uluslararası futbol camiası tarafından dikkatle izlenen ve yetiştirdiği yetenekli gençlerle dikkat çeken akademik bir kurum olduğunun altını çizen Akdemir, günümüz futbolunun önde gelen isimlerinden Messi’nin de FCBEscola mezunu olduğunu belirtti. Akdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğitim alacak çocuklarımızın hepsi, bir futbol yıldızı olmayacak ama Barcelona’yı Barcelona yapan, Messi’leri yaratan eğitim sistemiyle çalışmış olacaklar. Hayallerinin peşinden cesaretle, heyecanla, tutkulu, kararlı ve azimle gittiklerinde hayatlarının da değiştirebileceklerini görecekler. FCBEscola Istanbul Avea ile aynı eğitim kalitesini İstanbul’a taşıyarak geleceğin ’Messi’lerini yetiştirmek adına önemli bir adım attık. Okulumuz, sporcu ahlakı, rakibe saygı vb. değerler dahil olmak üzere öğrencilere belli bir disiplini ve anlayışı da aktaracak. Dünyanın en iyi futbol altyapı eğitim modeline sahip FCBEscola, know how’unu böylelikle Türkiye taşıyacak." Akdemir, FCBEscola Istanbul Avea öğrencilerine, mezuniyet sonrasında yardımcı olacak çalışmalar da yapacaklarını belirterek ekledi: "Bu anlamda, okulumuzda eğitim görmüş her yetenekli gencimizi parlak bir gelecek bekliyor."

FC BARCELONA BAŞKAN YARDIMCISI JAVİER FAUS İ SANTASUSANA: "TÜRK GENÇLERİNİN FUTBOLA OLAN TUTKUSU, BİZİM HEYECANIMIZI DAHA DA PERÇİNLİYOR"

Toplantıda konuşma yapan FC Barcelona Başkan Yardımcısı Javier Faus i Santasusana ise Avea ile gerçekleştirdikleri yeni işbirliğini şöyle değerlendirdi: "Avea ile 3 yıldır işbirliğimizi başarıyla sürdürdük. FCB Escola Camp Avea ile Türkiye’de 500’e yakın gence ulaştık. FC Barcelona’nın dünyanın en sevilen futbol takımı olmasında ’sürdürülebilirliği’ esas alması önemli bir unsurdur. Avea ile yaptığımız işbirilğinin bu noktaya geldiğini görmek bu anlamda da bizim için ayrı bir önem arzediyor. Bunun yanı sıra Türk gençlerinin futbola olan tutkusu, bizim heyecanımızı daha da perçinliyor. Şimdi FCBEscola Istanbul Avea sayesinde daha fazla gizli yeteneği keşfe çıkıyoruz ve işbirliğimizi daha güçlü bir platforma taşıyoruz. Türkiye ile beraber dünyadaki 13. okulumuzu açmış oluyoruz. Bu anlamda, FC Barcelona kültürünün sahip olduğu değerleri ve bilinci daha geniş bir kitleye ulaştırmamıza ve gizli yetenekleri keşfetmemize aracı olan Avea’ya teşekkür ediyoruz. İşbirliğimizin her yıl kapsamını genişleterek büyümesini görmek bizi mutlu ediyor."

FC Barcelona Başkan Yardımcısı Javier Fausi Santususana Türkiye’de bulunmanın büyük bir zevk olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Kuruluş olarak neredeyse bütün dünyada farkı şekillerde varız. En gözle görülür şeyin her çarşamba ve hafta sonu maçlarda aynı zamanda birçok ülkeye gitmemiz talep ediliyor. Farklı yollardan bu ülkelere ulaşmamız talebi geliyor. Son 5 yıldır en çok talep edilen yol Escola sistemimiz. Herkes, yeni bir Messi, Xavi, İniesta ve Puyol çıkabileceğini düşünüyor. Bu kadar kolay veya hızlı değil. Bu nesli elde etmek mucize oldu."

BARCELONA KULÜBÜ BAŞKAN YARDIMCISI SANTASUSANA: "ARDA İYİ FUTBOLCU AMA TRANSFER GÜNDEMİMİZDE HİÇ OLMADI"

Barcelona Kulübü Başkan Yardımcısı Javier Faus Santasusana Avea ile yapılan altyapıda ki dev işbirliği anlaşmasında basın mensuplarının sorularını da cevapladı. Santasusana özellikle FIFA ile yaşadıkları transfer yasağı sorununa ve Milli oyuncumuz Arda Turan ile alakalı soruları cevapladı. Atletico Madrid’de gösterdiği başırılı performans ile İspanya’da beğeni toplayan Milli Oyuncu hakkında gelen soruyu cevaplayan Santasusana "Arda Turan benim de beğendiğim bir oyuncu. Ama Onu hiçbir zaman transfer gündemize almadık. Çünkü Arda’nın oynadığı mevkide bizim bir çok oyuncumuz var, o yüzden Arda ihtiyaç duyduğumuz bir oyuncu değil. Ama kendisi çok başarılı ve iyi bir oyuncu" şeklinde konuştu.

FIFA tarafından önümüzde ki sezon transfer yasağı alan Katalan Kulübü 2015-2016 sezonunda transfer yapamayacak. Bu durum ile alakalı sorulan soruya da cevap veren Barcelona Kulübü Başkan Yardımcısı Javier Faus Santasusana "Öyle bir haksız ceza aldık. Ama transfer yasağı durumu şuan tahkimde olardan gelecek neticeyi bekliyoruz. Biz transfer yasağı alacak bir suç işlemedik ama yinede önümüzde ki sezor planlamasını da bu cezaya göre yaptık ve transferlerimizi bu duruma göre yaptık. Bütçemize göre 8 transfer yaptık ve bu transferler önümüzde ki yıl içinde Barcelona için yeterli olacak" dedi.