Gazete Vatan Logo
İspanya Barcelona ile Las Palmas arasındaki maç seyircisiz oynanıyor!

Barcelona ile Las Palmas arasındaki maç seyircisiz oynanıyor!

TSİ 17:15'te başlaması gereken Barcelona-Las Palmas maçının ertelenmesine, federasyondan onay çıkmadı. Barcelona, maçın seyircisiz oynanacağını açıkladı

Barcelona ile Las Palmas arasındaki maç seyircisiz oynanıyor!

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYIN

Katalonya, bağımsızlık referandumu nedeniyle sıcak saatler geçiriyor. İspanya polisinin referandumda oy vermeye çalışan halka müdahale ettiği kaydedilirken, futbolda da hareketlilik mevcut. İspanyol basınına göre maç, güvenli gerekçesiyle ertelenmişti. Ancak Marca'nın haberine göre federasyon ertelemeye izin vermedi. Barcelona, maçın seyircisiz oynanacağını açıkladı!

11'LER BELLİ OLDU!

Las Palmas kulübü Twitter hesabından Barcelona maçının 11'ini de yayınladı. Konuk ekip mücadeleye Chichizola, Michel, Ximo, Lemos, Borja, Aquilani, Viera, Tana, Oussama, Calleri 11'iyle çıkacak. Barcelona ise Ter Stegen, Vidal, Pique, Mascherano, Alba, Busquets, Roberto, Paulinho, Denis Suarez, Lionel Messi, Luis Suarez 11'iyle mücadele edecek.

TARAFTARLAR TEPKİLİ!

Barcelona'nın Grada Animacio adlı taraftar grubu ise maçın oynatılma kararından hoşnut değil. Grup, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada maçın oynanması durumunda sahaya gireceklerini duyurdu. Açıklamada "Katalan halkına yapılan utanç verici bir baskıyla karşı karşıyayız. Maç ertelenmezse Camp Nou'ya giderek ilk dakikada sahaya koşacağız ve barışçıl bir oturma eylemi gerçekleştireceğiz. Tüm dünyanın bu durumu görmesi lazım." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

LAS PALMAS İSPANYA BAYRAKLI FORMAYLA SAHADA...
Diğer yandan Katalonya Futbol Federasyonu bölgede oynanacak tüm futbol maçlarının ertelendiğini duyurdu. Kanarya Adaları ekibi Las Palmas, mücadeleye referandumu protesto etmek için İspanya bayrağı bulunan formayla çıkacaklarını açıklamıştı. İspanyol hükümeti bağımsızlık referandumunun yasa dışı olduğunu açıklamıştı. Oy verme işlemi sabah saatlerinde başlarken Katalonya hükümet sözcüsü Jordi Turull'un açıklamasına göre İspanyol polisinin müdahalesi sonrasında 337 kişi yaralandı.
Kulüpten yapılan duyuruda "Las Palmas, bu tarihi dönemeçte sessiz kalabilir ya da harekete geçebilir. Biz ikincisini seçtik. Bugünkü formamıza umutlarımızı netleştirmek ve ülkemizin geleceği için küçük bir İspanyol bayrağı ve bugünün tarihini eklemeye karar verdik.Krallığın başkentine en uzak yerden İspanya'nın bütünlüğüne olan inancımızı haykırıyoruz." ifadeleri kullanıldı.
NELER YAŞANDI
1. Las Palmas, İspanya bayrağıyla çıkacağının açıkladı
Kanarya Adaları takımı Las Palmas, Camp Nou'daki maça formasında günün tarihi ve İspanya bayrağıyla çıkacağını duyurdu.
Kulüp, bu eylemi İspanya'nın birliğine olan inancı nedeniyle gerçekleştireceğini savundu.
2. Barça erteleme istedi
Barcelona yönetimi, 1 Ekim Pazar günü TSİ 17:15'te başlaması planlanan Las Palmas maçının ertelenmesi talebini İspanya Futbol Federasyonu'na iletti.
Katalan Özerk Bölgesi'nin, İspanya Krallığı'ndan ayrılmak için düzenlemek istediği halk oylaması İspanya Anayasa Mahkemesi tarafından yasa dışı sayılmıştı. Fakat Katalan politikacılar, oylamanın planlandığı gibi gerçekleşeceğini belirtince İspanya'da ortalık karıştı.
Bugün erken saatlerden itibaren sandıkların başına toplanan Katalonya halkını sandıklarda polis karşıladı. Bölgede bazı yerlerde oy kullanmak isteyenlerle İspanya polisi arasında çatışmalar çıktı.
3. Maç ertelendi haberi yayıldı
Maçın başlamasına kısa bir süre kala Barcelona Kulübü'nden maçın ertelendiği bilgisi gazetecilere yayıldı. İspanya'nın önemli kaynakları müsabakanın oynanmayacağı yönünde haberler geçtiler.
Fakat aradan kısa bir süre sonra gerçeğin bu olmadığı anlaşıldı.
İspanya Futbol Federasyonu ve La Liga maçın oynanmaması için herhangi bir gerekçe bulunmadığını ilettiler.
4. Seyircisiz oynama opsiyonu
Karşılaşmanın başlamasına 1 saatten az bir süre kala stadyumun taraftar girişleri kapalı kaldı. Camp Nou'nun dışında biletleriyle bekleyen seyirciler, şaşkın bir şekilde bekleyişlerini sürdürdüler.
Barcelona yöneticileri stadyuma geldiklerinde net bir açıklama yapmadılar. Maçın yayıncı kuruluşu ise, karşılaşmanın seyircisiz oynanma ihtimalinin bulunduğunu duyurdu.
5. Puan silme cezası gündeme geldi
Maçın başlamasına 1 saat kala Las Palmas, Camp Nou'da sahaya çıkacak 11'ini resim olarak açıkladı.
Bu dakikadan sonra, Barcelona'nın maça çıkmaması halinde hükmen mağlup sayılacağı ve federasyondan puan silme cezası alacağı ihtimali konuşulmaya başlandı.
6. Barcelona futbolcuları 'oynamak istiyoruz' dediler
Maçın resmi başlama saati olan TSİ 17:15'ten yaklaşık 25 dakika kadar önce Barcelona kalecileri oyun alanına çıktılar ve ısınmaya başladılar.
Katalan ekibinin yıldızları bu maçı oynamak istediklerini yöneticilere ilettiler. Bu durum Barça yönetimini çaresiz bıraktı.
7. Barcelona maçın seyircisiz oynanacağını açıkladı
TSİ 16:50 itibarıyla Barcelona Futbol Kulübü'nden resmi açıklama geldi. Katalan devi, maçın seyircisiz oynanacağını duyurdu.
Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Barcelona Kulübü, demokratik ifade haklarını kullanmak isteyen Katalan vatandaşlarını engellemeye yönelik tüm olayları kınıyor. Barcelona Yönetim Kurulu, bugüne özgü olağandışı gelişmeler ve LFP'nin müsabakayı ertelemeyi reddetmesi nedeniyle, Barcelona - Las Palmas maçı seyircisiz oynanmasına karar vermiştir."

Haberin Devamı