Gazete Vatan Logo
Şampiyonlar Ligi Barcelona tarih yazmak istiyor

Barcelona tarih yazmak istiyor

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında yarın Fransa'nın Paris Saint-Germain (PSG) takımını konuk edecek olan İspanyol temsilcisi Barcelona, tarih yazarak çeyrek finale çıkmayı hedefliyor.

Barcelona tarih yazmak istiyor

Paris'teki ilk karşılaşmada 4-0'lık mağlubiyete rağmen turu geçme umudunu koruyan Barcelona, Şampiyonlar Ligi tarihinde bir ilki gerçekleştirmek istiyor.

Katalan ekibinin bugün yaptığı antrenmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan teknik direktör Luis Enrique, "Onlar ilk maçta bize 4 attılarsa biz de yarın onlara 6 atabiliriz." dedi.

PSG karşısında önlerinde 90 dakikalık uzun bir zaman olduğunu vurgulayan İspanyol teknik adam, "İlk yapmamız gereken, rakipten daha üstün olmak. Daha sonra hücumda ve savunmada çok iyi işler yapmalıyız. Tabii PSG gibi bir rakibe karşı bunları yapmak zor. Paris'teki ilk maç ile şu an arasında çok şeyler yaşandı. Sahada daha iyi performans gösteriyoruz ve iyi bir dönemdeyiz. İyimser olmalıyız çünkü profesyonel biri yapmak istediği bir şeye ikna olmak zorundadır." ifadelerini kullandı.

Sahadaki skorun oynanan futbola yansımadığı maçların olduğunu anlatan Enrique, "Tur atlamak için, takımın başında bulunduğum 3 yıldaki en iyi futbolu oynamamız gerektiği görüşüne katılmıyorum. Her 15 dakikada bir gol atamazsın. Biz, maçın genelinde skor arayacağız. Umudumu koruyorum. Bundan sonrası ne olur sorusuna, eğer elenirsek yarın akşam cevap veririm. Şimdi tek düşüncem yarınki maç." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Barcelona'nın Uruguaylı futbolcusu Luis Suarez de "Futbolcuların çoğu, durumun farkında. Turu geçmek çok zor ama imkansız değil. Bu golleri atma kapasitesine sahip bir takım varsa o da Barcelona'dır." şeklinde görüş belirtti.

Öte yandan takımlarının La Liga'da liderliğe yükselmesi, son 4 maçta 15 gol atması ve Messi ile Neymar'ın çok formda olmalarından dolayı PSG maçı öncesi umutlanan Barcelona taraftarları, yarınki karşılaşmada futbolculara tam destek vermek için hazırlık yaptı. Taraftarların, Camp Nou'da oyuncular sahaya çıkarken tribünlerde, "Herkes takımla" yazılı bir koreografi yapacakları ve kulübün dağıttığı 80 bin bayrağı sallayacakları duyuruldu.

Katalan ekibinde sakatlığı düzelen, son lig maçında kadroda bulunmasına rağmen süre alamayan milli futbolcu Arda Turan'ın yarınki müsabakada yedekler arasında yer alması bekleniyor.

Haberin Devamı