Gazete Vatan Logo
Futbol Barış için oynadılar

Barış için oynadılar

Hindistan ve Pakistan, FIFA'nın başlattığı "Barış için el sıkış" kampanyası kapsamında futbol maçında karşı karşıya geldi

Barış için oynadılar

Hindistan ve Pakistan 23 Yaş Altı Milli Takımları, geçen yıl başlatılan kampanya için Hindistan'ın Bangalore kentinde oynanan iki hazırlık maçı için sahaya çıktı. İki ekip arasındaki ilk karşılaşmayı 1-0'lık skorla Hindistan kazandı, Pakistan ise ikinci maçtan 2-0 galip ayrıldı.

Yapılan maçların önemine değinen Pakistan Futbol Federasyonu Başkanı Syed Hayat, herhangi bir spor müsabakasında yapılan karşılaşmanın her iki ülke için de ilham verici olduğunu belirterek, "Bu hazırlık maçları, Hindistan ve Pakistan arasındaki rekabet dolayısıyla ülkelerdeki futbolun gelişimine katkı sağlaması açısından önemliydi. İki ülke, bu tip organizasyonlarla ilişkilerini daha da güçlendirmeli. Ayrıca iki takım da bu maçlar sayesinde yaklaşan 2014 Asya Oyunları'na hazırlanma fırsatı yakaladı" ifadelerini kullandı.

Hindistan Futbol Federasyonu Başkanı Praful Patel ise maçların tarihi öneminden bahsederek, "Hindistan ve Pakistan 23 Yaş Altı Milli Takımları, tarihlerinde ilk kez iki maçlık bir seride karşılaştı. Karşılaşmalar iki ülke arasındaki dostluğu ve iyi niyeti güçlendirmek açısından önemliydi" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

FIFA ve Norveç'te bulunan Nobel Barış Merkezi ortaklığında gerçekleştirilen "Barış için el sıkış" kampanyası vasıtasıyla, futbolun global gücünden faydalanarak ülkeler arasındaki ilişkilerin ve yeşil sahalarda fair-play ruhunun güçlendirilmesi amaçlanıyor.