Gazete Vatan Logo
Başakşehir Başakşehir, Almanya'da yıkıldı

Başakşehir, Almanya'da yıkıldı

UEFA Avrupa Ligi C Grubu 3. maçında Medipol Başakşehir, Almanya deplasmanında Hoffenheim'a 3-1 yenildi.

Başakşehir, Almanya'da yıkıldı

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi C Grubu üçüncü maçında Hoffenheim ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

İlk yarısı 0-0 eşitlikle sona eren maçta Alman ekibi Hoffenheim, ikinci yarıda bulduğu gollerle Medipol Başakşehir'i 3-1 mağlup etti.

Ev sahibi Hoffenheim'ın gollerini; 52'de Benjamin Hübner, 59'da Nadiem Amiri ve 75'de Nico Schulz attı. Temsilcimizin tek golü uzatmalarda Stefano Napoleoni'den geldi.

Bu sonucun ardından Hoffenheim, ilk 3 paunını alırken, Başakşehir, 1 puanla son sırada yer aldı.

Maçtan dakikalar:

UEFA Avrupa Ligi C Grubu üçüncü haftasında Alman temsilcisi Hoffenheim ile Medipol Başakşehir arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı, 0-0'lık eşitlikle tamamlandı.
12. dakikada gelişen Hoffenheim atağında, Hübner'in ara pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Amiri, sağ çaprazdan sert vurdu, kaleci Mert'ten dönen ve boşta kalan topu, son anda Caicara uzaklaştırdı.
13. dakikada ev sahibi takımın, Medipol Başakşehir ceza sahası ön çizgisine yakın noktada kazandığı frikikte topun başına Kerem Demirbay geçti. Kerem'in kullandığı frikikte, top üst ağlarda kaldı.
26. dakikada Mehmet Batdal'ın pasıyla sol kanattan ceza sahasına giren Kerim Frei, rakibinden kurtulup, şutunu attı ancak savunmaya çarpan top, kornere gitti.
29. dakikada ev sahibi takım etkili geldi. Kerem Demirbay, Kerim Frei'a çarpan ve önünde kalan topa yaklaşık 30 metreden çok sert vurdu, kaleci Mert Günok son anda topu kornere çeldi.
32. dakikada Kerem Demirbay'ın uzun pasını ceza sahası içinde kontrol eden Wagner, sol çaprazdan çok sert vurdu, top az farkla üstten auta çıktı.
Maçtan notlar:

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi C Grubu üçüncü hafta maçında Almanya'nın Hoffenheim takımına konuk olan Medipol Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı, grupta son oynadıkları Braga maçının ilk 11'inde 6 değişikliğe gitti.
Avcı, Volkan Babacan, Manuel Da Costa, Emre Belözoğlu, Edin Visca, Elia ve Mossoro'nun yerine, Mert Günok, Attamah, İrfan Can Kahveci, Tunay Torun, Kerim Frei ve Mehmet Batdal'ı ilk 11'de sahaya sürdü.
Maçta kaleyi Mert Günok'a teslim eden Avcı, savunma dörtlüsünü Caicara, Attamah, Epureanu ve Clichy'den oluşturdu. Orta sahada Gökhan İnler, İrfan Can Kahveci, Tunay Torun ve Kerim Frei, forvette ise Mevlüt Erdinç ve Mehmet Batdal ikilisi görev yaptı.
Volkan Babacan, Uğur Uçar, Alparslan Erdem, Elia, Napoleoni, Mahmut Tekdemir ve Edin Visca ise yedek kulübesinde yer aldı.
Avcı'dan çift forvet
Medipol Başakşehir'de teknik direktörü Abdullah Avcı, Hoffenheim karşısında takımını çift forvet ile sahaya sürdü.
Deneyimli teknik adam, Mevlüt Erdinç ile uzun bir sakatlık döneminden çıkan Mehmet Batdal'a da bu sezon ilk kez bir resmi maçta ilk 11'de görev verdi.
Önemli isimler İstanbul'da bırakıldı
Medipol Başakşehir'de takımın 4 önemli ismi Almanya'ya getirilmedi.
Sakatlıkları bulunan kaptan Emre Belözoğlu ve Manuel Da Costa ile teknik direktör Abdullah Avcı'nın tercihiyle Adebayor ve Mossoro kadroya alınmadı.
Turuncu-lacivertli ekipte uzun süredir sakatlıkları süren Chedjou ve Egemen Korkmaz da kadroda yer almadı.
Mert Günok ilk resmi maçında
Medipol Başakşehir'in sezon başında Bursaspor'dan kadrosuna kattığı kaleci Mert Günok, turuncu-lacivertli takım ile ilk resmi maçına Hoffenheim karşısında çıktı.
Abdullah Avcı, Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde bugüne kadar hiç süre vermediği Mert'i, Almanya deplasmanında ilk 11'de milli kaleci Volkan Babacan'ın yerine sahaya sürdü.
Hoffenheim'da 5 değişiklik
Alman ekibinde teknik direktör Julian Nagelsmann, UEFA Avrupa Ligi'nde Ludogorets'e deplasmanda mağlup oldukları maçın kadrosunda 5 değişikliğe gitti.
Alman teknik adam, Nordtveit, Rupp, Polanski, Zuber ve Kramaric'in yerine Hübner, Amiri, Geiger, Kerem Demirbay ve Wagner'e ilk 11'de şans verdi.
Kerem Demirbay, Medipol Başakehir'e karşı sahada
Almanya A Milli Takımı'nı seçen Türk asıllı futbolcu Kerem Demirbay, Hoffenheim formasıyla Medipol Başakşehir'e karşı ilk 11'de oynadı.
Orta sahada görev alan 24 yaşındaki futbolcu, bu sezon 11. maçına turuncu-lacivertli ekip karşısında çıktı.
Türk taraftarlardan Medipol Başakşehir'e destek
Hoffenheim ile Medipol Başakşehir arasında oynanan maça taraftarların ilgisi büyük oldu.
30 bin 150 bin seyirci kapasiteli Rhein-Neckar Arena'da, Türk taraftarlar da kendilerine ayrılan yerin dışında, Hoffenheim taraftarlarının arasında da yer alarak Medipol Başakşehir'e destek verdi.

Haberin Devamı