Gazete Vatan Logo
Başakşehir Mavi Ateş'ten dev çelme

Mavi Ateş'ten dev çelme

Hafta içinde oynana Şampiyonlar Ligi Play-Off turu ilk maçında Sevilla'ya 2-1 yenilen Başakşehir, ligde oynadığı Karabükspor maçından 3-1 mağlup ayrıldı.

Mavi Ateş'ten dev çelme

KARABÜK ve hocası kuşkusuz bir ‘Sevilla rotasyonu’ bekliyorlardı rakiplerinden. Ancak 11’de 9, sanırım Erkan hoca dahil kimsenin aklına gelmemişti. Avcı, ‘sol stoperim olsa, Epureanu’yu da oynatmazdım’ diyecek kadar gözünü Endülüs’e dikmiş! Sanırım böyle bir mağlubiyeti olmasa da bu tip bir puan kaybını riske etmişti Abdullah hoca!

MAÇA fena başlamadılar aslında. 21’de Napeloni’nin duran top sonrası harika şutunun ağlarla buluşmasıyla ‘rotasyon kredisi’ de cebine koymuştu adeta. Hatta o bölümde Gökhan İnler, büyük oynamıştı. Takımı iyi yönetiyordu. Ancak ne olduysa 1-1’den sonra oldu. 29’da duran toptan Volkan’ın baraj kurdurma ve duruş hatasıyla Torje’nin golü geldi. Oyun o sıralar net Mavi’lerindi. Bir de devre sonunda Epureanu’nun kendi kalesine attığı gol sonrası işin kopacağı belliydi.

BABACAN ALARM VERİYOR

ANCAK kulübeden kaliteli isimler dahil olunca seyir değişebilirdi. Abdullah Avcı, 64’te 2 yıldızını Emre ve Adebayor’u oyuna aldı. Sistemi de Tunay’ın sağ bek olduğu 3-5-2’ye döndürdü. Tam oyunu çevirebilecek bir rotaya girmek üzereyken Karabük’ün Rus orta sahası olağanüstü bir şutla maçı bitirdi. Volkan hiçbir şey yapamazdı.

Haberin Devamı

OYUN 67’de bitti. Kalanı Başakşehir’in şansı, Karabüklüler’in beceriksizliğiydi. Maçın 7-8’e gitmesi işten değildi. Karabük’e kocaman alkışlar. Derslerine çok iyi çalışmışlar, rotasyonlu da olsa rakiplerini maç boyu ezdiler.

BAŞAKŞEHİR’E gelince... Kısa tarihlerini salı gecesi bir kez daha yazma şansları var. Rotasyon da yenilgi de anlaşılabilir. Ancak Volkan Babacan için alarm zilleri çalıyor. Hem takımında hem de 2 Eylül öncesi milli takım için!