Gazete Vatan Logo
Başakşehir Başakşehir tarihi galibiyet peşinde

Başakşehir tarihi galibiyet peşinde

Medipol Başakşehir, 2-0 yenildiği ilk maçın rövanşında yarın evinde AZ Alkmaar takımıyla karşı karşıya gelecek.

Başakşehir tarihi galibiyet peşinde

Lacivert-turunculular, konuk edeceği rakibi karşısında tarihi bir galibiyet elde ederek ilk kez mücadele ettiği Avrupa kupalarında bir üst tura yükselmenin hesaplarını yapıyor.

Medipol Başakşehir ile AZ Alkmaar arasında Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanacak maç, saat 20.00'de başlayacak. Karşılaşmayı, İspanyol hakem Carlos Gomez yönetecek.

Tur için 3 farklı galibiyet gerekiyor

UEFA Avrupa Ligi'nde hedefini gruplar olarak belirleyen ve 3. ön elemeyi geçerek play-off turuna kalmak isteyen Medipol Başakşehir'in, Hollanda temsilcisi karşısında tur atlaması için 3 farklı galibiyet alması gerekecek.

Mücadelede 90 dakikanın lacivert-turunculuların 2-0'lık üstünlüğüyle tamamlanması halinde karşılaşma 15'er dakikalık iki devre halinde oynanacak uzatmalara gidecek. Uzatma bölümlerinde skorda bir değişiklik olmazsa, tur atlayan tarafı seri penaltı atışları belirleyecek.

İlk maçta elde ettiği büyük avantajla İstanbul'da sahaya çıkacak AZ Alkmaar ise 3-1, 4-2 gibi gollü iki farklı yenilgilerin yanı sıra tüm galibiyet, beraberlik ve tek farklı yenilgilerde tur atlayan taraf olacak, Medipol Başakşehir de Avrupa'ya veda edecek.

Haberin Devamı

Medipol Başakşehir'de 3 eksik

Medipol Başakşehir'de, AZ Alkmaar ile oynanacak rövanş karşılaşması öncesi iki eksik futbolcu bulunuyor.

Lacivert-turunculularda, ilk maçta kırmızı kart gören kaleci Volkan Babacan'ın yanı sıra sakatlıkları bulunan futbolcular Semih Şentürk ve Alexandru Epureanu, zorlu maçta forma giyemeyecek.

İlk maçta oyuna ikinci yarıda giren tecrübeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun yanı sıra yeni transferlerden Bekir İrtegün'ün de Hollanda temsilcisi karşısında görev alması bekleniyor.