Gazete Vatan Logo
Antalyaspor Başkandan ilginç Eto'o açıklaması

Başkandan ilginç Eto'o açıklaması

Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk, "Eto'o'yu sevsek de vereceği performansa inansak da Antalyaspor başkanı olarak sözleşmesini 3 yıl uzatmakla yanlış bir iş yapmış olurum. Şu an 3 sene anlaşma imzalarsam riskli bir anlaşma olur." dedi.

Başkandan ilginç Eto'o açıklaması

Öztürk, Antalya İş Adamları Derneği (ANTİAD) tarafından Muratpaşa ilçesindeki bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, görevde olduğu sürede Antalyaspor'un şampiyon olmasını hedeflediğini söyledi.

Taraftar sayısını artırmak için planlamalara başladıklarını dile getiren Öztürk, "Kombinenin bedava olmasından yanayım. Para getirisi olarak kombinelerden alacağımız parayı farklı şekilde çıkarabiliriz. Stadın kalabalık olması, tribünün dolması kente ayrı bir hava getirir. Bunlar da reklam geliri olabiliyor. Stat altındaki iş yerlerinin değerleri artabiliyor." diye konuştu.

Öztürk, sezon başındaki kötü gidişatın ardından takımda kurdukları dengenin sonraki başarılar için önemli olduğunu kaydetti. İlk başlarda Eto'o'nun kadro dışı kaldığını anımsatan Öztürk, "Eto'o şu anda en değerli oyuncumuz. Gidiyoruz, 'Beşiktaş'a, başka takımlara satmıyoruz' diye rest çekebiliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Yabancı sınırlamasının olması Anadolu takımlarını zorlar"

Ali Şafak Öztürk, soru üzerine, yabancı oyuncu sınırlaması olması durumunda Anadolu kulüplerinin rekabet etme şansının zorlaştığını savundu.

Haberin Devamı

Yabancı oyuncuya getirilecek sınırlamanın Türk oyuncuların maliyetinin yukarı çıkmasına neden olduğunu dile getiren Öztürk, "O zaman da Antalyaspor olarak sınıf atlamak istediğimizde yapabileceğimiz transfer en fazla 3 ya da 4 olur. Bunlar için de ciddi rakamlar ödemek zorunda kalırız. Bu da rekabet imkanını azaltıyor." şeklinde konuştu.

"Zerre kadar 'Keşke söylemeseydim' olmadı"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın da bulunduğu Antalyaspor'un yeni tesislerinin açılışı sırasında Eto'o'yu Beşiktaş'a satmama kararı açıklamasının sosyal medyada tepki toplandığı yönündeki soru üzerine Öztürk, şunları kaydetti:

"O kadar güzel bir durum var, yeni tesislerin açılışında ortam güzel. Eto'o'yu çok kulüp istiyor. Orada biz 'Bu oyuncuyu tutacağız' dedik. Sanki ben orada belirli bir kulübü hedef almışım gibi ortam oluşturuldu. Televizyon orada Beşiktaş Kulübü Başkanını gösteriyor. Başkan orada yüzünü ekşitiyor. Biz o kadar yüzsüz bir kulüp müyüz? Kendi taraftarımıza böyle bir müjde veremeyecek miyiz? Saygısızlık olarak algılanmasın ama bana ne Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'den... Bizim orada kendi düşüncelerimiz var. Bende zerre kadar 'Keşke söylemeseydim' olmadı."

Haberin Devamı

"Eto'o ile 3 yıl sözleşme uzatmak riskli olur"

Öztürk, bir gazetecinin "Eto'o 3 yıl daha Türkiye'de kalacağını açıkladı, sözleşmesini uzatmayı düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Burada oyuncunun verdiği sonuç önemli ve bizde bir senesi daha var. 36 yaşında bir oyuncudan bahsediyoruz. Eto'o'yu sevsek de vereceği performansa inansak da Antalyaspor başkanı olarak sözleşmesini 3 yıl uzatmakla yanlış bir iş yapmış olurum. Şu an 3 sene anlaşma imzalarsam riskli bir anlaşma olur. Performansı devam ettiği sürece, biz ondan o bizden memnun olduğumuz sürece Eto'o bu takımın kaptanı ve değerli oyuncusu olarak kalacaktır. Düşüncemiz kesinlikle bu yönde. İki taraflı da keyifliyiz. Bizim değerimiz, niye satalım."

Haberin Devamı

Üst üste kaybedilen iki maç nedeniyle Avrupa kupalarına gitme iddialarının bitmediğinin altını çizen Öztürk, "İstanbul kulüpleri ne maçlar kaybediyor. Galatasaray bizimle oynayana kadar üç maçında puan kaybetti. Fenerbahçe'nin daha çok puan kaybedeceğini düşünüyorum. Trabzonspor çıkış yakaladı ama ne kadar sürecek belli değil. Antalyaspor bu sezon sonunda Avrupa'ya gidecek." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmanın ardından ANTİAD Başkanı Musa Saraç, Öztürk'e onursal üyelik ve teşekkür plaketi verdi.