Gazete Vatan Logo
Futbol Bayern transferleri tek tek açıkladı

Bayern transferleri tek tek açıkladı

Bundesliga takımlarından Bayern Münih'te forma giyen Dante Bonfim Costa Santos, Wolfsburg'a transfer oldu.

Bayern transferleri tek tek açıkladı

Bavyera ekibinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, 31 yaşındaki Brezilyalı futbolcunun, fazla forma şansı bulamadığı için kulüpten ayrılma talebinde bulunduğu ve Wolfsburg'a transfer olduğu kaydedildi.

Transfer hakkında açıklamada bulunan Bayern Münih Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Karl Heinz Rummenigge, ''Dante, sürekli oynamak için fırsat istiyordu. Biz de kendisine karşı gelmek istemedik. Dante'ye verdiği hizmetlerden ötürü teşekkür ederiz. Bayern Münih kendisiyle birçok başarıya imza attı. Onun dışında Dante gibi sempatik ve saygılı bir insan tanımış olduk. Dante'ye bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum'' ifadelerini kullandı.

Dante'nin, yapılacak sağlık kontrolünden sonra Wolfsburg ile 3 yıllık mukavele imzalayacağı duyuruldu.

Öte yandan Alman medyasında yer alan haberlerde, Dante için Wolfsburg'un, Bayern Münih'e bonservis bedeli olarak 4,5 milyon avro ödeyeceği iddia edildi.

Hojbjerg, Schalke 04'e kiralandı

Bayern Münih, Danimarkalı futbolcusu Pierre-Emile Hojbjerg'in sezon sonuna kadar Schalke 04'e kiralandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Hojbjerg, yaptığı açıklamada, daha fazla forma giyerek tecrübe kazanmak istediğini ve sezon sonunda Bayern Münih'e geri dönerek futbola Bavyera ekibinde devam etmeyi amaçladığını belirtti.

Bayern Münih Sportif Direktörü Matthias Sammer de Danimarkalı oyuncuyu Schalke 04'e kiralamanın üç taraf için de iyi bir çözüm olduğunu ifade etti.

Juventus'tan Coman kiralandı

Bayern Münih, İtalya'nın Juventus ekibinden Fransız futbolcu Kingsley Coman'ın iki yıllığına kiralandığını açıkladı.

Bavyera ekibi, 19 yaşındaki genç futbolcunun satış opsiyonlu iki yıllığına kiralık olarak transfer edildiğini duyurdu.

Bugün sağlık kontrolünden geçirilen futbolcunun, Bayern Münih ile mukavele imzaladığı kaydedildi. Bayern Münih, transfer ücreti hakkında bir açıklama yapmadı.

Fransız futbolcunun, Bayern Münih'te 29 numaralı formayı giyeceği belirtildi.

Coman, kulübün sitesine yaptığı açıklamada, Bayern Münih'te olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, ''Burada, kendi kariyerimdeki diğer bir adımı attım. İki yıl boyunca Bayern Münih'in başarısına katkı sunacağım'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Bayern Münih Sportif Direktörü Matthias Sammer, genç futbolcunun Avrupa futbolunun en büyük yeteneklerinden birisi olduğunu ve kendisini transfer etmekten büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.