Gazete Vatan Logo

Belçika bir ilki başardı! Lider...

2018 FIFA Dünya Kupası G Grubu'nda Belçika, İngiltere'yi kupa tarininde ilk kez mağlup ederken, 9 puanla grubu lider tamamladı. İngiltere ise 6 puanla grubu 2. sırada tamamladı.

Belçika bir ilki başardı! Lider...

2018 FIFA Dünya Kupası G Grubu'nda Belçika, İngiltere'yi 1-0 mağlup ederek puanını 9'a çıkardı ve lider olarak bir üst tura yükseldi.

Belçiya'ya galibiyeti getiren golü Adnan Januzaj atarken, Belçika Dünya Kupası tarihinde ilk kez İngiltere'yi mağlup etti. İngilizler ise 6 puanla grubu 2. sırada tamamladı.

Belçika'nın son 16 turundaki rakibi Japonya olurken, İngiltere'nin rakibi Kolombiya oldu.

Maçtan dakikalar:

6. dakikada Belçika gole yaklaştı. Chadli'nin pasıyla topla buluşan Tielemans, ceza sahası dışında, kaleyi sağ çaprazdan gördüğü pozisyonda çok sert vurdu, kaleci Pickford topu çift yumrukla uzaklaştırdı.

9. dakikada Belçika yine etkili geldi. Sağ kanattan ceza sahasına giren Dendoncker'in arka direğe kaldırdığı topu Fellaini kafa ile altıpas içine indirdi. Batshuayi topa ayak koydu, kaleci Pickford'un kontrol edemediği topu Cahill çizgi üzerinden kayarak uzaklaştırdı.

51. dakikada Belçika golü buldu. Tielamans'tan aldığı pasla sağ kanattan ceza sahasına giren Januzaj, önündeki rakibine rağmen sol ayağıyla çok şık vurdu ve topu köşeden ağlara gönderdi: 0-1.

66. dakikada İngiltere net bir fırsatı kullanamadı. Vardy'nin pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Rashford'un ceza sahasına girer girmez köşeye gönderdiği topa son anda kaleci Courtois'in parmaklarının ucunu çarparak kornere gitti.

Haberin Devamı

Mücadele Belçika'nın 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.