Gazete Vatan Logo
Futbol Belediyede düşme endişesi

Belediyede düşme endişesi

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, bu sezon 6. kez mücadele ettiği Süper Lig’de ilk kez küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya.

Belediyede düşme endişesi

Ligin son haftasında 18 Mayıs Cumartesi günü sahasında Kasımpaşa ile karşılaşacak lacivert-turunculular, rakibini mağlup etse bile küme düşme olasılığı bulunuyor.

Süper Lig’de ilk kez mücadele ettiği 2007-2008 sezonundan itibaren küme düşme korkusunu fazla hissetmeyen İstanbul ekibi, o yıl ligi düşme hattının 9 puan önünde, 12. sırada bitirdi. Bir sonraki sezon olan 2008-2009’da daha başarılı performans gösteren İstanbul Büyükşehir Belediyespor ligi 9. sırada tamamladı. Lacivert-turunculu ekip, ligdeki en başarılı dönemlerinden birini yaşadığı 2009-2010 sezonunu 6., 2010-2011’i ise 12. sırada sonlandırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, geçen sezon 34 haftalık Lig Grubu maçlarını 6. sırada bitirerek Spor Toto Süper Final Avrupa Ligi Grubu’nda mücadele etmeye hak kazandı ve bu grubu da 3. sırada tamamladı. İstanbul temsilcisi, ilk 4 sıradaki Süper Final Şampiyonluk Grubu takımlarının ardından sezonu 7. bitirmiş oldu. Lacivert-turunculular, bu sezon ise son haftaya düşme korkusuyla 16. sırada girdi.


Kulaklar Karabük ve Ordu’da olacak

Geride kalan 33 hafta sonunda 36 puanla 16. sırada yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un küme düşme hattındaki rakipleri Kardemir Karabükspor 37 puanla 15., Akhisar Belediyespor ise 39 puanla 14. sırada bulunuyor.

Ligde kalmak için Kasımpaşa’yı yenmekten başka çaresi olmayan lacivert-turuncululara 3 puan da yetmeyebilir. Son hafta Fenerbahçe’yi ağırlayacak Kardemir Karabükspor ve Orduspor deplasmanına çıkacak Akhisar Belediyespor’un maçları İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un kaderini de belirleyecek.

Olasılıklar

İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Kasımpaşa ve Kardemir Karabükspor-Fenerbahçe maçlarında aynı sonuçlar çıkarsa, İstanbul temsilcisi küme düşecek.

Lacivert-turunculular Kasımpaşa’yı yener, Karadeniz temsilcisi de ligi 2. sırada bitirmeyi garantileyen Fenerbahçe’ye puan kaybederse Kardemir Karabükspor alt ligin yolunu tutacak. İstanbul Büyükşehir Büyükşehir Belediyespor berabere kalır, Kardemir Karabükspor yenilirse iki takımın puanları eşit olacak. Bu durumda da Kardemir Karabükspor ikili averajla rakibinin önünde yer aldığı için küme düşen son takım İstanbul Büyükşehir Belediyespor olacak.

Akhisar Belediyespor ise Orduspor deplasmanında 1 puan alması durumunda ligde kalmayı garantileyecek. Ege temsilcisi rakibine kaybeder ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Kardemir Karabükspor da haftayı 3 puanla kapatırsa, Mersin İdmanyurdu ve Orduspor’dan sonra Akhisar Belediyespor da lige veda edecek. Akhisar Belediyespor’un bu durumda İstanbul Büyükşehir Belediyspor ile puanları aynı olacak fakat ikili averajla rakibin gerisin de olduğu için küme düşecek.

Haberin Devamı