Gazete Vatan Logo
Futbol Belin mi kırıldı kardeşim?

Belin mi kırıldı kardeşim?

Eboue’nin ‘Oscarlık’ hareketine çok sinirlenen Fatih Terim, soyunma odasında esti gürledi

Belin mi kırıldı kardeşim?

“Yabancı madde atıldı, sana gelmiş olabilir. Ayağın mı kırıldı, belin mi tutmadı? Neden o kadar çırpınıyorsun? Hem bizim tempomuzu düşürüyorsun hem de taraftarı tahrik ediyorsun.”

BEŞİKTAŞ-G.SARAY maçından akılda kalan, en çok tartışılan ve gündem yaratan olay, hiç tartışma yok ki Eboue’nin yerden sekip kalçasına gelen su şişesi sonrası kafasını tutarak yere atlaması oldu.. Bu durumu siyah-beyazlı kulüp ve futbol kamuoyu ne kadar yadırgadıysa, G.Saray Kulübü de aynı durumda. Özellikle teknik direktör Fatih Terim.

-İLK yarıda Beşiktaş’ın etkili futbolu karşısında zor anlar yaşayan takımının 2. devrede oyunun tek hakimi olduğunu gören Terim, galibiyet için elinden geleni yapan futbolcuların içinde Eboue’yi çok fena haşladı. 90 dakika harika bir performans sergileyen ve Terim’i de fazlasıyla mutlu eden Fildişili oyuncu, yaptığı ‘artistik’ hareketten ise resmen sınıfta kaldı. Hem de o sınıfın hocası Fatih Terim!

-MAÇIN sonrasına gidersek.. Melo’nun Beşiktaşlı taraftarlara yaptığı hareket sonrası sinirlenen ve oyuncuları toplayarak soyunma odasının yolunu tutan Fatih hoca, içeri girdiğinde barut gibiydi. Ve G.Saray’ın patronu ağzını açtığı anda kimseden çıt çıkmamaya başladı.

‘BİR DAHA ACIMAM’

-TERİM’İN hedefindeki isim Eboue’ydi. Direkt sağ bek yıldızın yanına giden Fatih hoca, “Kardeşim tamam, sahaya yabancı maddeler atıldı, sana da gelmiş olabilir.. Ama o hareketler nedir? Ayağın mı kırıldı? Belin mi tutmaz oldu? Neden o kadar çırpınıyorsun? Hadi bir kez yaptın.. İkinci kez neden yapıyorsun? Hem maçın temposunu düşürüyorsun hem de taraftarları tahrik ediyorsun. Tam tempoyu bulup, rakip kalede etkili oluyoruz, sen oyunu soğutuyorsun. Böyle profesyonellik olmaz. Bir daha böyle bir hareketi sadece sen değil, kim yaparsa yapsın cezasız bırakmam, gerekeni yaparım. Burası G.Saray Kulübü. Ve bu takımın futbolcularının bu tür şeylere ihtiyacı yok” ifadelerini kullandı.

-EBOUE’NİN kafa sallayarak dinlediği Terim daha sonra ise tüm takıma dönerek “Arkadaşlar zor bir deplasmandı.. Sahadaki mücadelenizden dolayı hepinizi tek tek kutluyorum” diyerek maç için kısa bir değerlendirmede bulundu.

ingilizler’i bile kandırdı

-DERBİDE Yeşilçam yıldızlarına taş çıkartarak, kendini yerden yere atan Eboue, İngilizler’i bile kandırmayı başardı. Yerden sekip, sırtına çarpan su şişesinin sanki kafasına gelmişçesine kıvranan Fildişili’nin İnönü’de yaşadığı bu olayı sütunlarına taşıyan Daily Mail, konuyla ilgili olarak şöyle bir haber yaptı:

-“EBOUE 3 metreden fırlatılan maddeler yüzünden yaralandı. Beşiktaş taraftarı tepkisini giderek artırdı. Eboue Londra’da forma giyerken de taraftarlardan bu tarz tepkiler almış ama kendisine hiçbir şey atılmamıştı.”

Twitter’da da ZİRVE ONUN!

-EBOUE’NİN sahte twitterında yazılan ırkçılık iddiaları üzerine İngiltere, twitterda Eboue’yi ‘trend topic’ yaptı:

- Mark: “Beşiktaşlılar çirkinleşmiş, utanın.”

- Arnese_Eyes: “Zavallı Eboue.

- Scaryduck: “Eboue, Türkiye’deki şok edici ırkçılığın hedefi oldu. Çok yazık..”

- MirrorFootball: “Eboue atılan cisimlerle yaralandı.”

Pitbull Felipe Melo’ya 2, İnönü’ye 1 maç yolda

Melo edebe aykırı hareketten, Beşiktaş ise yabancı madde ve kötü tezahürattan PFDK’da!

DERBİNİN temsilcileri Orhat Kaya Tok, Adnan Taşdan ve Cem Çetin, Beşiktaş taraftarlarına edep yerini gösteren Melo’yu raporuna yazdı... Sambacı’ya 2 maç ceza verilmesi bekleniyor. Temsilcilerin raporlarına, “Kasıtlı olarak edep yerini seyirciye göstererek tribünleri tahrik etti. Taraftarlarla küfürleşti. Gerilimi artırdı” yazdı. Eboue ve Engin’e ise raporda yer verilmedi. Ayrıca Cüneyt Çakır’ın raporuna göre de Kartal’a 1 maç saha kapatma cezası gelebilir.

Haberin Devamı