Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Beşiktaş 4 transferine imza attırdı!

Beşiktaş 4 transferine imza attırdı!

Beşiktaş Kulübü, ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Burak Yılmaz, Isimat-Mirin, Muhayer Oktay ve Shinji Kagawa için imza töreni düzenledi.

Beşiktaş 4 transferine imza attırdı!

Beşiktaş, devre arası transfer döneminde kadrosuna kattığı Shinji Kagawa, Burak Yılmaz, Isimat Mirin ve Muhayer Oktay için imza töreni düzenledi. Törende ilk sözü Beşiktaş Başkanı Fikret Orman aldı.

Fikret Orman'ın açıklamaları;

Öncelikle hayırlı olsun diyorum. Allah kazasız belasız, sakatsız, oyuncuları mutlu edeceğimiz bir 2. yarı nasip etsin diyorum. Zor bir transfer süreci geçirdik. Bu süreç içerisinde ayrılanlar oldu. Katılanlar da oldu. 2-3 hedefimiz vardı. 1. hedefimiz bonservissiz transfer yapmaktı. Yaklaşık 1.5 milyon euroluk bir bonservis ödedik. Giden oyunculardan da yaklaşık 5 milyon euronun üzerinde bir gelir elde ettik. Takımı da gençleştirdik. Hem bonservis harcamadık, hem takım maliyetini azaltıp hem de yaş ortalamasını düşürdük. Sonuç itibariyle 4 tane kıymetli oyuncumuz katıldı.

Muhayer zor bir isim. Hoşgeldin aramıza. U21 Milli Takım oyuncusu. Epeydir takip ettiğimiz bir oyuncu. Çok büyük istifade edeceğimize inanıyoruz.

Kagawa, yazın almak istedik. Çok da arzu ettik. Sosyal medyada da gördüm taraftarlarımızı 'Come To Beşiktaş' yazdılar. Uzak Doğu açılımımız için de güzel oldu. Mutlu olduğumuz bir transfer. İnşallah biz Kagawa'dan o da bizden ve şehrimizden, ülkemizden memnun kalır. Dortmund'a teşekkür etmek istiyorum.

Haberin Devamı

Mirin istediğimiz bir oyuncuydu. 2 sene önce yüksek bedellerle transfer etmek istedik. Bugüne nasip oldu. Çok pozitif bir arkadaşımız. Takıma mutluluk veriyor.

Burak bizim ailemizin bir ferdi. Burak'ın babasını da çok severim. İsmi çok Beşiktaş'la geçti. Çünkü normaldir onun evi burası. Ayrıldıktan sonra da Beşiktaş'a gelmek istediğini çok söyledi. Burak kardeşime de evine, ailene hoşgeldin demek istiyorum.

Burak, Trabzonspor'daki kontratına istinaden büyük fedakarlıklar yapıp buraya geldi. Kendisine bunun için de çok teşekkür ediyorum. Kagawa konusunda ise çok değerli, karakterli bir oyuncu. Yakın bir dönemde Japon medya deviyle de anlaşma yaptık. Oyuncu Beşiktaş'a gelmek isteyince Dortmund'a müsamaha gösterdi. Hayırlı olsun diyorum.

Kaptanlık açıklaması

Haberin Devamı

Burak Yılmaz'a 'Kaptan' dememi bilinçli olarak söylemedim. İçimden öyle geldiği için söyledim. Kesinlikle bir mesaj için demedim. Kaptanlık kararını Beşiktaş Yönetim Kurulu alır. Ben çok isterim Burak'ın Beşiktaş'a kaptan olmasını.

Kagawa transferi hem Şenol Hoca'nın hem benim istediğim bir transferdi. Çok gündeme geliyor bu açıklamak isterim. Sadece yönetim ya da sadece teknik heyet ayrı ayrı transfer yapamaz. Bu bir ekip işidir. Bu hep böyle olmuştur. Bundan sonra da böyle olmuştur. Burak'a tepki konusunda Akhisar deplasmanında 1500 kişi vardı. 30 kişi maksatlı gelmiş. Antalya maçımız da gayet iyiydi. Bu konular artık geride kaldı. Başka şeyler konuşalım.

Muhayer'in açıklamaları; Beni buraya layık gören herkese teşekkür etmek istiyorum. Beşiktaş için elimden geleni yapacağım ve forma için savaşacağım. Teşekkürler. Kendimi daha çok 8 ya da 10 numara pozisyonunda görüyorum. Kararı hocamız verecek. Ağabeylerimden çok şey öğreneceğim. Çok iyi, çok kaliteli oyuncular.

Burak Yılmaz: 'Bütün camialar benim Beşiktaşlı olduğumu bilir'

Haberin Devamı

Fikret Orman'ın 'Kaptan söz sende' dediği Burak Yılmaz'ın açıklamaları; Yaklaşık 12 sene önce ayrıldım. 12 sene sonra tekrar bana bu formayı giymemi uygun gören başkanımıza, yönetime teşekkür ediyorum. Önce kendimi, sonra bana inananları mahçup etmemek için elimden geleni yapacağım. Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra çok yerde oynadım. Ama hep Beşiktaş maçlarını izledim. Çin'de de izledim. Elendiğimiz Lyon maçında sabah Çin'de saat 5'ti. 4 büyük takımda oynadım. Ama bütün camialar benim Beşiktaşlı olduğumuz bilir. Kalbimizde hep Beşiktaş vardı. Burada olduğum için mutluyum. Hocamız teknik konuda daha iyi bilir. Beni hepimiz biliyorsunuz ben daha çok ortadan oynayan bir oyuncuyum. Maç esnasında Oğuzhan, Kagawa bu tarz ortada oynayan isimlerle iletişim halinde olmak isterim. Tabi dediğim gibi en iyisini hocamız bilir. Beşiktaş'ta başladım, Beşiktaş'ta bitirmek istiyorum. İnşallah Allah bana bunu nasip eder. Dolu dolu başarılarla inşallah kariyerimi burada bitireceğim. 11 puan fark çok gibi görünüyor ama işler tersine döndüğü zaman her şey değişebilir.

Haberin Devamı

Mirin'in açıklamaları; Ben İsimat(Türkçe) Burada olduğum için çok mutluyum. Herkese, başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Buradan özel bir teşekkürü de eşime Kim'e yapmak istiyorum. Pepe burada çok büyük iz bıraktı. Çok kaliteli oyuncularla birlikte oynuyorum. Şampiyonlar Ligi'nde, Avrupa Ligi'nde ciddi deneyim kazandım, Hollanda'da şampiyonluk yaşadım. Ben de burada iyi işler yaparak iz bırakmak istiyorum.

Kagawa'nın açıklamaları: Merhaba (Türkçe) Gerçekten geldiğim için çok mutluyum. Gerek taraftarlar, gerek kulüp herkes beni çok iyi karşıladı. Burada elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. İstanbul muhteşem bir şehir. Nagatomo ile daha önce konuşmuştuk, sürekli bana İstanbul'un ne kadar güzel olduğundan bahsediyordu. Özellikle yemekler muhteşem. Denizi de var. Burayı çok sevdim. Dün Nagatomo'nun evindeydik. Onunla yemek yedik. Kulüp hakkında çok konuşmadık ama Nagatomo'yu ve takımını yenip gücümüzü göstereceğiz. Hiç tahmin edemeyeceğim, rüyamda bile göremeyeceğim bir başlangıç oldu. Önemli olan ilk maçta 2 gol atmak değil, devamını getirebilmek. Elimden gelenin fazlasını yapacağım. Sezon sonuna kadar vakit var. Zamanı gelsin bakalım. Gelmeden önce Beşiktaş'ın maçlarını izledim. Stat muhteşem ötesi, taraftarlar çok ateşli. Nagatomo ile de konuştum, derbide çekilen videoları izletti. Çok etkilendim. Dortmund'da derbiler bu kadar ateşli değildi, bu kadarını daha önce görmemiştim. 3 dakikada 2 gol attığıma ben de şaşırdım. Girdiğimde maç 4-1'di, takımın öne geçmesinde fazla katkım olmadı ama skoru değiştirmiş oldum. Bundan sonra daha kritik yerlerde katkıda bulunup elimden geleni yapmak istiyorum. Önemli olan sonraki maçlar.