Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kartal derbide kebap yapacak!

Kartal derbide kebap yapacak!

Adanaspor deplasmanından kayıpsız dönen Beşiktaş, bugünkü F.Bahçe-G.Saray maçını rahat izleyecek.

Kartal derbide kebap yapacak!

11’de Aboubakar’ın golü ve 17’de de Cenk’in penaltısıyla rahatlayan siyah-beyazlılar 3. golü bir türlü atamadı. 56’da Magaye’nin penaltısıyla umutlanan ev sahibi 71’de ise Bekir atılınca 10 kişi kaldı. Skoru korumayı bilen Beşiktaş, Benfica ile oynayacağı ‘Dev’ mücadele öncesi moral buldu.

KRİTİK Benfica maçı öncesi Adriano, Rhodolfo ve Tosic’i İstanbul’da bırakan Şenol Güneş, Beck’i sol beke, Atınç’ı da stopere yerleştirmişti. Ancak öyle bir oyun oynandı ki 56. dakikaya kadar son derece rahat bir maç çıkardı Beşiktaş ve kimsenin yokluğunu da hissetmedi.

11’DE Oğuz-han’ın nefis pasıyla defans arkasına sarkan Aboubakar golü attı. 15’te Karacic, Quaresma’nın trivelasına muhteşem uzanırken 17’de ise Bekir, Beck’in ortasını ceza sahasında eliyle kesince Ali Palabıyık penaltıyı işaret etti,

Cenk de topu ağlara yolladı.

O KADAR KAÇTI Kİ...

BEŞİKTAŞ’IN 2-0’ı bulduktan sonra arka arkaya kaçırdığı goller, maçı krize sokacağının da işareti gibiydi adeta. Nitekim 56’da Tolgay topu orta sahada kaptırdı, devamında Atınç’ın Koman’a kontrolsüz girişi sonrası Adana penaltı kazandı. Atışı kullanan Magaye ‘Panenka’ penaltısıyla skoru 2-1’e getirdi.

Haberin Devamı

FARKIN bire inmesinin ardından üzerindeki baskı arttı siyah-beyazlıların ancak 71’de Bekir, Atiba’ya yaptığı müdahale sonrası direkt kırmızı kartı görünce atıldı. Adana 10 kişi kalınca Beşiktaş’ın farkı arttırması beklenir. Ancak o kadar çok gol kaçtı ki; sonrasında oyuncular da artık hiç atamayacaklarına inandılar. Nitekim Kartal’ı rahatlatacak 3. gol gelmedi ama siyah-beyazlılar sürekli top çevirerek skoru korumayı ve Adana deplasmanından 3 puanla ayrılmayı bildi.