Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Beşiktaş'a olağanüstü güvenlik

Beşiktaş'a olağanüstü güvenlik

Beşiktaş'ın Partizan ile oynayacağı maçta 2 binden fazla güvenlik görevlisi olacak.

Beşiktaş'a olağanüstü güvenlik

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Anakara'da oynanan maçta Sivasspor'u 3-2 ile geçen Beşiktaş'ın şimdiki hedefi Perşembe akşamı Partizan'ı Belgrad'da yenerek UEFA Avrupa Ligi'nde 3 puan ile tanışmak.

Grupta oynadığı ilk iki maçta Asteras ve Tottenham ile 1-1 beraber kalan ve her iki maçta da galibiyeti kaçıran taraf olan siyah beyazlılar, bu kez 3 puanı alarak şeytanın bacağını kırmak istiyor.

PARTIZAN SEYİRCİSİ BÜTÜN MAÇLARIN ÖNÜNE GEÇİYOR

Kendi statlarına ve salonlarına deplasman seyircisi almaması ile ünlü olan Partizan takımının ateşli taraftarları futbol ve basketbol maçlarında çıkardıkları olaylar ile ünlü. Daha geçtiğimiz hafta Beşiktaş maçının da oynanacağı Belgrad Partizan Stadı'nda Sırbistan ve Arnavutluk maçında yaşanan olaylar karşılaşmanın tatil edilmesi ile sonuçlanmıştı. Bu olayların bir ay öncesinde de Novi Pazar takımı ile yapılan lig maçı Türk bayrağının yakılmasına sahne oldu. Partizan taraftarının son bir ayda gündeme geldiği bir diğer olay ise UEFA Avrupa Ligi'nde Tottenham ile oynadıkları maçta açtıkları ırkçı pankart. Partizan, bu hareket sonrası UEFA'dan 40 bin Euro para ve tribün kapatma cezası almıştı.

Haberin Devamı

Belgrad ekibinin taraftarları son olarak hafta sonu yaptıkları Kızılyıldız maçında da Arnavutluk ve Kosova bayrakları yaktı ve meşaleler ile maçı sık sık durdurdu.

UEFA, PARTİZAN'DAN OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK İSTEDİ

Karşılaşmanın her anına müdahale eden ve maç zora girdiğinde meşaleler yakıp olaylar çıkararak mücadeleyi kendi lehine çevirmek isteyen Partizan seyircisinin bu maçta neler yapacağının üstünde duran UEFA, Belgrad ekibinden olağanüstü güvenlik tedbiri istedi.

Beşiktaş'ın Belgrad'a gideceği Çarşamba ve maçın oynanacağı Perşembe günlerinde şehirde tam anlamıyla sıkı yönetim ilan edecek olan Belgrad emniyeti, 2 binden fazla güvenlik görevlisi ile asayişi sağlamaya çalışacak. Türkiye'den 500, Balkan ülkelerinden de binin üzerinde taraftarın geleceği Belgrad'da maç günü sayıları 2 bini geçen Türk taraftar bekleniyor.

SLAVEN BILIC'TEN TERAPİ ZAMANI

Haberin Devamı

Partizan seyircisinin çıkardığı olayları ve maçlara olan etkisini büyük bir dikkatle izleyen ve inceleyen Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ise oyuncularını bu önemli maça motive ediyor. Hırvat çalıştırıcı, Partizan takımının kendi stadında yarattığı atmosfer sayesinde birçok maçı lehine çevirdiğini ve esas gücünü taraftarının yarattığı bu 'düşmanca' tutumdan aldığını söylüyor. Futbolcularına tribünde her ne olursa olsun tamamen sahaya odaklanmalarını ve herhangi bir endişe duymamalarını anlatan Bilic, Belgrad'dan alınacak puanların gruptan çıkmalarının önünü tamamen açacağını da sık sık tekrarlıyor.

BEŞİKTAŞ, HAZIRLIKLARA BAŞLADI

Bütün bu şartlar altında Partizan maçının hazırlıklarına başlayan Beşiktaş, günü tek idman ile tamamladı.

Sivasspor maçında oynayan futbolcular, koşu ve streching hareketleri ile idmanı noktalarken, diğer futbolcular 5'e 2 ve çift kale maçla antrenmanı tamamladı. Sakatlıkları devam eden Jose Sosa ve Mustafa Pektemek ile dün akşam sakatlanan Serdar Kurtuluş çalışmada yer almadı.

Haberin Devamı

Beşiktaş, Partizan maçı hazırlıklarına yarın saat 11.00'de yapacağı antrenmanla devam edecek.