Gazete Vatan Logo
Futbol Beşiktaş’a Sahip Çıktılar

Beşiktaş’a Sahip Çıktılar

“Tek adayın olduğu bir seçime 3 bin üyenin katılması, hem yönetime hem de kulübe sahip çıkıldığını gösterir. Tek yumruk olalım ve yeni bir sayfa açalım.”

Beşiktaş Kulübü’nün Olağan Seçimli Genel Kurulu dün Akatlar’da yapıldı ve tek aday olarak seçime giren Başkan Yıldırım Demirören, 2 bin 491 oyla yeniden başkanı oldu. Kongre divan başkanı Ali Rıza Dizdar, Yıldırım Demirören’in, kullanılan 2 bin 924 oydan 2 bin 491’ini alarak yeniden başkanlığa seçildiğini açıkladı. Genel kurul toplantısında 269 boş oy çıkarken, 164 oy ise geçersiz sayıldı.

ÜYELER SALONU BOŞALTTI
Oylamanın sona ermesinin ardından salonda üyelerden kimse kalmazken Başkan Demirören ve yeni listesi salonda kaldı. Geleneksel teşekkür konuşmasını yapmayan Demirören basın mensuplarına, tek adayla yapılan seçimde 3 bin üyenin oy kullanılmasının üyelerin, hem yönetime, hem de kulübe sahip çıktığını gösterdiğini söyledi. Beşiktaş’a yakışan ve çok güzel bir kongre olduğunu belirten Demirören şunları söyledi: “Gelen gelmeyen herkese, oy veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Beşiktaş olarak tek yumruk olalım, yeni bir sayfa açalım. Camiamıza hayırlı olsun”

Bu arada toplantıda sicil, müze ve denetleme kurullarına yapılan seçimlerin yanısıra üyeler ayrıca divan kurulu için belirlenecek 10 üye için de oy verdi. Kurullarla ilgili sayımın çarşamba gerçekleştirileceği öğrenildi.

DİVAN KIRAN KIRANA!
Bu arada başkanlıkta değil ama divan kuruluna girmek için kıyasıya bir yarış vardı. Adaylar salonun girişindeki karşıladıkları üyelere kendi isimlerini yazmaları için broşür dağıttılar. Özellikle derneklerin kendi üyelerini divana sokmak için yaptıkları uğraş bazı üyelerce tepki gördü. Üyeler, “Beşiktaş’ın bu durumu bizi üzüyor. Herkes birinin peşinde. Kapıda itiş kakış var. Herkes kalem çakmak dağıtıyor. Yazık oluyor” diye konuştular. Bu arada divana girecek üyelerin bulunduğu oy pusulasının arka bölümünde basım hatası tepki çekti ve divan seçiminin iptali için itiraz edildi.

Demirören 2 bin 491 oy aldı, teşekkür etti:

Başkana aile desteği
Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’ndeki genel kurula Başkan Yıldırım Demirören’in babası Erdoğan Demirören ile eşi Revna ve çocukları da geldi. Başkan oyunu 4. sandıkta kullanırken, eşi ise 13 nolu sandığa oy attı. Bu arada kongre üyesi olan ve geçtiğimiz günlerde yemek veren İstanbul Üniversitesi Rektörü Mesut Parlak, eski futbolculardan Mehmet Özdilek ve Şenol Fidan da oylarını kullandı

YENİ YÖNETİM KURULU
Başkan: Yıldırım Demirören

Asil Üyeler: Ertuğrul Kumcuoğlu, Kenan Öner, Ertunç Soğancıoğlu, Levent Erdoğan, Behçet Ümitlen, Numan Ceyhan, A. Celalettin Kolot, Halim Aydın, Hüseyin Yücel, İlhan Durusoy, A. Gülnaz Kudunoğlu Arsel, Bülent Deriş.

Yedek Üyeler: Nedim Sarsmaz, M. Emir Tamer, Murat Çelik, Hakan Aksoy, Şeref Yalçın, Mario Berk.

Beyaz oyu gösterdi, tepki topladı
Beşiktaş'ta tek başkan adayının olması eleştirileri beraberinde getirirken dünkü oylamada bu kendini bir kez daha gösterdi. Bir üyenin basın mensuplarına dönerek, “Ben beyaz oy kullanacağım. Bu yönetimi tasvip etmiyorum” demesi ortamı gerdi. Kongre divan başkanı Ali Rıza Dizdar, üyeye müdahele ederek, “Burası şov yeri değil. Doğru dürüst oyunuzu kullanacaksınız. Yoksa derhal burayı terk edin” dedi. Dizdar’ın müdahelesine kızan altyapı eski komite üyelerinden Seyit Ateş, “Başkan sen buna karışamazsın ne yaparsa yapar” diye konuşması ortamı iyice gererken araya girenler tartışmayı sonlandırdı.

ORMAN: Kolot’a borcumu ödedim
Beşiktaş'ın eski başkan adaylarından Fikret Orman kongreye katılıp oyunu kullanırken gelmesinin nedeni olarak Celal Kolot’u gösterdi. Futbol Federasyonu’nda seçim ortamı olmadığından isminin başkanlık ile ilgili gündeme gelmesi hakkında yorum yapmayacağını belirten Orman, kullandığı oy konusunda ise “Yönetim listesinde yer alan Celal Kolot’u ben başkanlığa aday olduğum dönemde listeme almak istedim. Ama şartlar buna izin vermedi. Kendisi yine de bana oy vermişti. Şimdi ben borcumu ödemeye geldim ve kendisine oy verdim. Hakkını helal etsin” dedi. Kolot ise Orman’a “Helal olsun” diye yanıt verdi.

Haberin Devamı