Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Dev gruptan çıktı 'Demir Grup'ta çakıldı!

Dev gruptan çıktı 'Demir Grup'ta çakıldı!

Şampiyonlar Ligi'nde namağlup lider tur atlayan Beşiktaş, dün Sivas'ta yenildi ve Süper Lig'in ilk yarısını toplam 21 puan kayıpla noktaladı.

Dev gruptan çıktı 'Demir Grup'ta çakıldı!

5’te Fabri’nin sektirdiği topu Rybalka ağlara yollarken 26’da Negredo penaltıdan skoru eşitledi. Kartal’ın baskısı altında geçen mücadelede goller her iki kalede de kaçarken 83’te kırmızı-beyazlılar Cyriac ile galibiyete

uzandı.

BEŞİKTAŞ dün Sivas deplasmanında da ‘orta-kafa-gol’ oynamaya çalıştı. Toplam 49 orta yaptılar (13’ü isabetli), 25 şut attılar, 15 korner kullandılar ama tek gol penaltıdan!
BU oyun planı, her zaman kazanmaktan önce izleyenlerin ve oynayanların keyif almasını amaçlayan Şenol Güneş’e yakışmıyor. Çünkü bu tarz Quaresma dışında sanıyorum kimseyi -kazanırken bile- yeterince eğlendirmiyor.
KARTAL’IN dün galip gelmemiş olması mucize gibi bir şey... Çünkü çok büyük bir baskı yaptılar, çok pozisyon buldular
ama gol gelmedikçe siyah-beyazlıların stratejiye ve galibiyete olan inancı yavaş yavaş eridi.
MAÇIN senaryosunu büyük ölçüde Sivas’ın erken bulduğu gol yazdı. 5’te Quaresma’nın kaptırdığı topla başlayan atakta Kone 25 metreden vurdu, Fabri sektirdi, defansın bakışları arasında Rybalka topu ağlara yolladı.
NEGREDO ÇIKTI!
DEVAMINDA Beşiktaş ceza sahasına ortalar yaparak maçı çevirmek için çırpındı durdu. 26’da gelen gol öncesi penaltıyı ise Gökhan’ın kazanıp hızla getirdiği ve Talisca’yı defans arkasına kaçırdığı pas neticesinde buldu. Atışı da Negredo gole çevirdi.
GOL için kenar ortalarına bu derece bel bağlamışken 2. yarı öncesi Şenol hocanın Negredo’yu oyundan alması şaşırttı. Beşiktaş dün pozisyonları neticelendirme anlamında sınıfta kaldı. 68’e kadar sayısız fırsat harcandı. Sonrasında atakların verdiği heyecan git gide azalırken Sivas da 78’de Cyriac ile kale önünden atamadığı golü 83’te kullandığı ilk kornerde karambolde buldu ve Beşiktaş devreyi toplamda 21 puan kayıpla noktaladı.

Haberin Devamı