Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Beşiktaş'a U-21 takviyesi

Beşiktaş'a U-21 takviyesi

Üç kulvarda zirveye oynayan Beşiktaş’ı bekleyen en büyük tehlike sakatlıklar...

Beşiktaş'a U-21 takviyesi

Bu sezon 25 kişilik dar bir kadroyla yola çıkan ve üç kulvarda birden zirveye oynayan Kartal’da en büyük sıkıntı as oyuncuların sakatlığı... Slaven Bilic, üst üste gelen sakatlıklardan sonra siyah beyazlıların U-21 takımından 18’lik ve 19’luk isimleri kadroya almaya başladı.

Üst üste gelen sakatlıklar nedeniyle teknik direktör Bilic, Tottenham ile oynanan Avrupa Ligi maçında kadroyu genç oyuncularla takviye etmek zorunda kaldı. Kaleci Emre Metin’in yanı sıra stoperler Atınç Nukan ve Tugay Kaya ile sol bek Ümit Karaal ve forvet Furkan Yaman, Ziraat Türkiye Kupası’nda Sarıyer ile oynanan karşılaşmada olduğu gibi Tottenham maçında da yedek kulübesinde oturan isimler oldu.

43 KİŞİLİK KADRO 25 KİŞİYE DÜŞÜRÜLDÜ

Geçen sezon kiralık aldığı ve verdikleriyle 43 futbolcusu olan Beşiktaş, bu sezon sayıyı 25’e kadar düşürdü. Holosko, Eneramo ve Ömer Şişmanoğlu gibi isimler kötü günler için elde tutulmak yerine kiralık olarak verildi.

Geçen sezon Bilic’in şans verdiği ama verim alamadığı Muhammed de kiralık gönderildi. Bilic, risk alarak bu sezon 20 kişilik çekirdek bir kadroyla yola çıktı ve şu ana kadar lig, Avrupa ve Türkiye Kupası’nda başarılı sonuçlar alarak yoluna devam etti. Ama Demba Ba, Cenk Gönen, Sivok, Oğuzhan, Pektemek’i aynı dönem sakatlanınca Hırvat hoca U-21’den takviyeye gitti.

Haberin Devamı

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI’NDAN, AVRUPA LİGİ’NE

Sarıyer ile oynanan kupa maçının 2. yarısında sahaya sürdüğü 19 yaşındaki Ümit ve Tugay ile 18 yaşındaki Furkan’ı kadro sıkıntısı yaşadığı Tottenham maçında da yedeğe aldı.

Maçın 2. devresinde nispeten tecrübeli olan (4 sezonda 6 maç) Atınç’ı sakatlanan Ersan’ın yerine alan Bilic, ilerleyen dakikalarda da Kerim’i çıkarıp Furkan’ı oyuna aldı.

Demba Ba ve Mustafa Pektemek dönene kadar Cenk Tosun’dan başka tecrübeli forveti olmayan Slaven Bilic, Furkan Yaman’a Tottenham maçında da fırsat vererek, en kötü gün için genç oyuncuyu ısındırıyor.

MAF efsanesini bitirdiler!

Beşiktaş U14 Takımı, Metin-Ali-Feyyaz’lı efsane kadronun 15 Ekim 1989’da Adana Demirspor 10-0 yenip lig rekoru kırdığı maçın rekorunu eline geçirdi! Genç Kartallar, deplasmanda Kırklarelispor’u İlkay (3), Arafat (2), Oğuzhan (3), Adem, Alper ve Batuhan’ın golleriyle 11-0 mağlup etti. Beşiktaş, Adana Demir’i 10-0 yenerken golleri Ali Gültiken (4), Metin Tekin (3) ve Feyyaz Uçar (2) atmıştı.

Haberin Devamı

(Hürriyet)