Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kartal düştü düşüyor

Kartal düştü düşüyor

Süper Lig 8. hafta açılış maçında Ankara'da Gençlerbirliği'ne konuk olan Beşiktaş, Scekic ve Muriqi'in gollerine engel olamadı ve 2-1 mağlup oldu. Beşiktaş'ın tek golü 87'de Cenk Tosun'dan geldi.

Kartal düştü düşüyor

G.BİRLİĞİ Teknik Direktörü Mesut Bakkal önceki gün “Beşiktaş bizden üstün ama hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz” açıklamasını yaptı.

BEŞİKTAŞ, Ankara’ya oynamadan kazanmaya gelmiş, öyle olunca da yenildi siyah-beyazlılar.

NE düzgün pas atabildiler ne top kontrol edebildiler, sürekli kayıp düştüler, çok yavaş oynadılar ve neredeyse pozisyon bile bulamadan maçı bitirdiler.

NEGREDO ve Lens ilk 11’de başladı, formayı almak için kendilerini yırtmaları lazım ama hiç öyle bir halleri yok. Devrede çıkarttı Şenol Güneş ikisini de.

OĞUZHAN tanınmaz haldeydi, ayakta duramadı, döküldü. Tolgay ‘Nasıl oynanmam ben’ diye isyan etmiştir ki; orta sahada dikine top taşıyacak bir oyuncu ihtiyacı çok net görülüyordu. Ancak skor 2-0 olduktan sonra, 78’de girdi!

G.BİRLİĞİ kendi sahasına yerleşip bekledi Beşiktaş’ı... “Topu kazanır, hızlı çıkar, atarız” dedi Mesut Bakkal... Beşiktaş da sağdan sola topu ağır ağır dolandırınca aşamadı tabii ki o duvarı. 16’daki ilk golde Ahmet Oğuz’un şutu Ahmet İlhan’a pas oldu, onun vuruşunda Fabri topa değdi ama arkada Muric dokundu.

Haberin Devamı

QUARESMA PES ETMEDİ

İKİNCİ yarıda Babel ve Quaresma oyuna girdi. “Beşiktaş hareketlenir mi?” diye sormaya kalmadan 48’de Babel ayağını olmayacak yere kaldırdı, kırmızı kartı gördü. 73’te de bir uzun top arkaya, Rantie kaçtı, Scekic’e boş kaleye attırdı golü ve 2-0 oldu.

HER şeye rağmen Quaresma inatla zorladı sağ kanattan. Hiç bırakmadı ve sonunda penaltıyı da aldı. 87’de Cenk atışı gole çevirip farkı 1’e indirdi ama devamındaki çaba da 2. golü getirmedi.

ZORLANMADAN maç kazanılmıyor. İlk yarıyı harcadı Beşiktaş, 2. devrede de 10 kişiyle verilen çaba yetmedi. G.Birliği bir plan dahilinde daha çok isteyen taraftı ve kazandı.