Gazete Vatan Logo
Futbol Beşiktaş camiası küfür için ne dedi?

Beşiktaş camiası küfür için ne dedi?

GÜNGÖR MENGİ : Şeref cellatları temizlenmeli

YILDIRIM Demirören’e yapılanlar, bir spor yenilgisinin üzüntüsü ile açıklanamaz. Dolayısıyla bu gibi terbiyesiz insanların yargıları, bir camianın başarısı için maddi ve manevi varlıklarını gönüllü olarak harcayan kişilerin değerini belirlemekte ölçü olamaz. Ben Beşiktaş’ın vefalı taraftarlarının başkana yöneltilen insafsız saldırıdan dolayı üzüntü duyduklarını ve camianın bu gibi yakışıksız tiplerden kurtarılmasını dilediklerini biliyorum.

DEMİRÖREN eğer başarısızsa hesap kongrede görülür. Ama Beşiktaş camiası bu ‘şeref’ cellatlarını bünyesinden hemen temizlemelidir.


REHA MUHTAR : Kartallar yüksekten uçarlar!



TRİBÜNLER Beşiktaşlı’dır. Tepki gösterir, haklıdır. Fakat, bir Beşiktaşlı; Beşiktaş’ın başkanına “şerefsiz” demez, diyemez... Hiçbir Beşiktaşlı’nın böyle bir hakkı yok... Beşiktaş’ın başkanı, “Fener’e başkan ol” tezahüratlarıyla aşağılanmaz...

DEMİRÖREN’İ yakın tanıyorum... Eleştirilecek yüzlerce tarafını bulabilirsiniz. Ama Beşiktaş için ağlayan bir Beşiktaşlı’yı “Gizli F.Bahçelilik’le itham edecek bir zevzeklik ve onu şerefsizlikle suçlayacak bir cüret” Beşiktaşlı’nın karakteri olamaz. Hiçbir “Karakartal bu kadar çamur sularda, aşağılık iklimlerde uçmaya tenezzül etmez...” Kartallar asildirler ve yüksekten uçarlar.. Beşiktaşlılar ‘Ka.ra Kartal’dır ve öyle davranırlar...

MEHMET TEZKAN : Artık ‘inadına’ bırakmamalı


ŞAMPİYONLAR Ligi’nde oynanan Wolfsburg maçında siyah-beyazlı taraftarların yaptıkları kabul edilir bir durum değil. Tepkinin de, protestonun da ölçüsü olmalı. Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in aklında şu ana kadar ‘bırakmak’ varsa bile artık bunu düşünmemeli. Kesinlikle görevi bırakmamalı, Tribüne teslim olmamalı. Çünkü Beşiktaş’ta başkan deviren tribün geleneğine son verilmeli.

ESKİ başkanlardan Süleyman Seba da çirkin tezahüratla gitti, Serdar Bilgili de. Fakat Yıldırım Demirören kalmalı. Ne yani.. Koskoca Beşiktaş’ın patronu bir grup küfürbaz mı olacak?

SERGEN YALÇIN : Taraftar daha yaratıcı olabilir


BEN bir başkana böyle davranılmasını doğru bulmuyorum. Beşiktaş camiasının içinde bulunduğu bu durum normal değil. Evet bir gerçek var ki, takım iyi durumda değil ama taraftarların da başkana tepkisinin şekli yanlış. Beşiktaş taraftarları kötü futbol nedeniyle tepki gösterebilir. Ancak bu tepki ille de küfür ve hakaretle olmaz. Beşiktaş taraftarı oldukça yaratıcı bir kimliğe sahip.

TEPKİLERİNİ çok farklı şekillerde dile getirebilirler ki; onların bu özelliğini daha önce gördük. Wolfsburg maçında yaşananlar çok üzücü. Daha önce eski başkan Serdar Bilgili’nin de başına gelmişti. Bu kez biraz ağır oldu.


YALÇIN KARADENİZ : Almanlar’a karşı UTANDIM!


“BEŞİKTAŞ Başkanı Yıldırım Demirören hepimizin başkanıdır ve o makama saygı göstermemiz gerekir. Demirören’e bu sözlerin söylenmesine son derece üzüldüm. Zaten 3 ay sonra bir seçim var ve önümüze sandık konacak. Dünyanın gözü önünde Beşiktaş Kulübü Başkanı’na küfür etmeyi hiçbir Beşiktaşlı ve sporsever tasvip edemez.

VERİLEN tepkilerden sonra maç esnasında Almanlar bana ne olduğunu sordular. Onlara, ‘Başkanımıza küfür ediyorlar’ diyemedim, utandım. Artık protestolaramız da medeni olmalı. Beklentimiz bu yönde.”

MURAT AKSU : Küfürleri esefle karşılıyorum

BEŞİKTAŞ Başkanlığı, Ahmet Fetgeri’lerin, Hakkı Yeten’lerin, Süleyman Seba’ların onur verdiği bugün de Sayın Yıldırım Demirören’in başında olduğu saygın bir makamdır. Hem başkan adayı, ancak daha çok Beşiktaşlı olarak yaşananlardan tarifsiz bir üzüntü duydum. Kongrenin seçtiği başkana ve yönetimine küfür edilmesini esefle kınıyorum.

HİÇ kimse Beşiktaş başkanlık makamına küfür etme cüretine sahip değildir, olamaz da. Bu cüreti gösterenlere de en ağır tepki yine gerçek Beşiktaşlılar’dan gelecektir. Hesap sorulacak yer kesinlikle tribünler değil, seçim sandığıdır.


Haberin Devamı