Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Beşiktaş Çin'e giderek yeni sezona hazırlanacak

Beşiktaş Çin'e giderek yeni sezona hazırlanacak

Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklarının bir bölümünü Çin'de gerçekleştirecek

Beşiktaş Çin'e giderek yeni sezona hazırlanacak

Beşiktaş, Çin'de yapacağı çalışmalar için 18 Temmuz Salı günü bu ülkeye gidecek. Beşiktaş, Çin'deki temasları kapsamında 19 Temmuz Çarşamba günü Zhuhai kentinde, Almanya'nın Schalke 04 takımıyla bir hazırlık maçı oynayacak. Beşiktaş kafilesi, Shangai ve Guangzhou şehirlerini de ziyaret edecek.

Kulüp başkanı Fikret Orman, Çin gezisi sırasında Çinli futbol yetkilileriyle temaslarda bulunacak.

ORMAN: GLOBALLEŞME PROJEMİZİ BAŞLATIYORUZ
Çin temasları konusunda kulübün internet sitesinde açıklamalarına yer verilen Fikret Orman, 100 milyon taraftarla Beşiktaş'ı global bir marka haline getirmek istediklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:
"Bu hedefimiz doğrultusunda en önemli adımı atarak Çin’e gidiyor ve globalleşme projemizi başlatıyoruz. Beşiktaş olarak hedefimiz tüm dünyadan 100 milyon taraftara sahip olmak. Uzak Doğu pazarında attığımız bu adımlar, Türkiye ile Çin arasındaki ekonomik, sosyal ve sportif iş birliklerine de katkı sağlayacak. 2018 yılının Çin’de 'Türk Yılı' olarak kutlanacak olması da Çin’i bizim için çok daha cazip hale getiriyor. Çin, ekonomik büyüklüğünün dışında son yıllarda sportif anlamda da ciddi atılımlar gerçekleştiriyor. Beşiktaş olarak vizyoner bir bakış açısıyla Çin’deki gelişmeleri her zaman yakından takip edeceğiz."
Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang'ın Beşiktaş'ın şampiyonluk balosuna katıldığını hatırlatan Orman, "Beşiktaş; Demba Ba, Ersan Gülüm ve Ahmet Dursun gibi transferlerle Çin futboluna Türkiye’den en çok oyuncu transfer eden takım oldu. Önümüzdeki günlerde Çin’e gerçekleştireceğimiz ziyaretimiz neticesinde Çin, Beşiktaş’ın yıldız oyuncularını daha yakından tanıma fırsatı bulacak. Bundan sonra her yıl Çin’de bir turnuvaya katılmak ve futbolun ortak dilini kullanarak Çin ve Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu ziyaret aynı zamanda Türk halkının Çin kültürünü ve futbolunu yakından tanıması için de bir fırsat olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı