Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Beşiktaş CNN'e de manşet oldu!

Beşiktaş CNN'e de manşet oldu!

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Beşiktaş ile Arsenal'ın golsüz berabere kalması, Avrupa ve dünya basınında da geniş yer buldu

Beşiktaş CNN'e de manşet oldu!

ABD basınından CNN, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılacak takımın 33 milyon dolar gelir elde edeceğini ve Arsenal'ın şansını zora soktuğunu, gelecek hafta Emirates Stadı'nda oynanacak ikinci maçta İngiliz temsilcisinin skor baskısını hissedeceğini belirtti. Haberde, Beşiktaş'ın "cesur bir oyun sergilediği" de vurgulandı.

Washington Post ise Arsenal'ın geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi play-off'unda Fenerbahçe ile eşleştiğini ve İstanbul'dan 3-0 galibiyetle ayrıldığını hatırlatarak, İngiliz temsilcisinin Beşiktaş karşısındaki performansının çok daha yetersiz olduğu değerlendirmesini yaptı.

İspanyol basınından Marca ise karşılaşmanın ilk saniyelerinde santradan yaptığı vuruşla gole çok yaklaşan Beşiktaş'ın Senegalli golcüsü Demba Ba'nın performansını öne çıkardı. "Demba Ba'nın santradan golüne direk engeli" başlığıyla verilen haberde, Ba'nın yaptığı uzun mesafeli vuruşun Arsenal kalecisi Wojciech Szcz?sny'in son andaki çabası ve direğin yardımıyla gol çizgisini geçmediği, 29 yaşındaki oyuncunun maçın daha 5. saniyesinde fileleri havalandırarak futbol tarihine geçmeye çok yaklaştığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Kuzey İrlanda basınından Belfast Telegraph, başlığına "Arsenal Beşiktaş karşısında beraberliği kurtardı" ifadelerini çekerken, siyah-beyazlıların "ateşli taraftarı ve hareketli futbolcuları ile rakibi karşısında yoğun baskı kurduğu" değerlendirmesini yaptı.

Yeni Zelanda basınından "New Zealand Herald" ise Arsenal'da Aaron Ramsey'in takımını 10 kişi bırakmasının önemli bir eksikliğe neden olacağı ve Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger'in futbolcusuna gösterilen ikinci sarı kartı "aşırı bulduğu" ifadesine yer verdi.