Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Beşiktaş da F.Bahçe de zorlanmadan çıkar

Beşiktaş da F.Bahçe de zorlanmadan çıkar

Hem F.Bahçe hem de Beşiktaş iyi kura çekti. Akhisar için aynı şeyi söylemek zor. Ancak 4. torbadan girdiğini hesaba katarsak Akhisar’ın kurası da makul olarak değerlendirilmeli.

Beşiktaş da F.Bahçe de zorlanmadan çıkar

ÖNCEKİ gün G.Saray’ın kurasından sonra, ‘Bundan daha iyisi olamazdı’ başlığını kullanmıştık. UEFA Avrupa Ligi’nde de Beşiktaş ve F.Bahçe için benzer bir ifadeyi kullanabiliriz. Gerçekten de her torbada çok daha güçlü ekipler vardı. Hem F.Bahçe hem de Beşiktaş iyi kura çekti. Akhisar için aynı şeyi söylemek zor. Ancak 4. torbadan girdiğini hesaba katarsak Akhisar’ın kurası da makul olarak değerlendirilmeli.

Ülke puanı için büyük şans

İLGİNÇ olan şu. 3 takımımız da Belçika ekipleri ile eşleşti. UEFA’da biz 10.’yuz, Belçika ise 8. Oynanacak 6 maçta Belçika takımlarını yenebilirsek, aradaki bu puan farkını kapatıp ülke olarak yukarı çıkma şansımız var. Bu da önemli bir konu.

Kanarya ile boy ölçüşmeleri zor
F.BAHÇE’NİN grubundaki Anderlecht, büyük bir maziye sahip, geleneği olan bir kulüp. Mutlaka iddialı olacaklardır. Geçen yıl şampiyonluğu Club Brugge’e kaptırdılar ve kadro kaliteleri Bakkali dışında uluslararası seviyenin altında.
DINAMO Zagreb, Hırvatistan şampiyonu. Hırvat Ligi çok düşük bir seviye. Her ne kadar dünya ikincisi olsalar da tüm oyuncular yurt dışında top koşturuyor. Özellikle Zagreb’deki maç F.Bahçe’yi zorlayabilir. Ama Dinamo Zagreb mevcut kadro kalitesi ile F.Bahçe ile boy ölçüşebilecek bir takım değil.
Trnava ters gelebilir
GRUPTAKİ son takım Spartak Trnava oyun kültürü olarak bize ters gelebilecek bir ekol. Eski yıllarda Çekoslovakya ekolü, çok başımızı ağrıtmıştı. Ancak şu an gelinen nokta itibariyle hem kulüpler bazında hem de milli takım düzeyinde çok gerideler. Geçen yıl Slovakya Ligi’ni şampiyon bitirdiler ve ön elemede Legia Varşova’yı geçip bir sonraki tur Kızılyıldız’a elendiler. Neticede kapalı bir kutu. Kadro kalitesi, uluslararası düzeyin gerisinde gözükse de bence dikkat edilmesi gereken bir ekip.
BEŞİKTAŞ ve F.Bahçe’nin zorlanmadan gruptan çıkacağını düşünüyorum.
Kartal ligden farklı bir kadro ile çıkabilir
BEŞİKTAŞ’IN rakibi Genk, Belçika Ligi’ne iyi başladı. Şu anda lider durumda. Genç, yetenekli ve golcü bir takım. Özellikle deplasmandaki maçta savunma emniyetinden ödün vermeden oynamak gerekiyor. Beşiktaş’la kıyaslanınca uluslararası tecrübesi ve kalitesi tabii ki gerilerde.
Tek sıkıntı uzaklık
MALMÖ, İsveç şampiyonu. 26 yıl önceden Beşiktaş’ın İsveç temsilcisiyle eşleştiğinde acı anıları var. Ancak koşullar çok değişti. Beşiktaş, Mölmö’yü zorlanmadan geçebilir.
GRUBUN son takımı Sarpsborg ise kapalı bir kutu. Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılıyor. Tecrübeleri hiç yok.
İSVEÇ ve Norveç deplasmanlarının uzak olması dışında Beşiktaş bu grupta, ligde oynadığından farklı bir kadroyla çıkma lüksüne de sahip. Böylece lige daha fazla ağırlık verip, UEFA grubundan da zorlanmadan çıkabilir.
Krasnodar ve S.Liege’den puanlar almalı
AKHİSAR ise Krasnodar ve Standart Liege’den puanlar almak zorunda. Sevilla çok güçlü bir takım. Temsilcimizin işi kolay değil. Hatırlayacaksınız Krasnodar, Vitor Pereira zamanı F.Bahçe’yi elemeyi başarmıştı. Akhisar kadrosu geçen yılki gücünde ve formunda olsa daha şanslı olacağını söyleyebilirdik. Ancak şu anda çok eksikleri var. İşleri kolay değil.

Haberin Devamı