Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Beşiktaş derbilerde tarihe geçti

Beşiktaş derbilerde tarihe geçti

Süper Lig'in 33. haftasında Galatasaray'a 2-0 yenilen Beşiktaş, tarihinde ilk bir sezonu derbilerden puan alamayarak kapattı.

Beşiktaş derbilerde tarihe geçti

Teknik direktör Slaven Bilic yönetiminde bu sezon derbilerde büyük hüsran yaşayan siyah-beyazlı takım, son olarak Galatasaray'a mağlup oldu. Beşiktaş, böylece teknik direktör Slaven Bilic yönetiminde tarihinde bir ilki yaşadı. 1959'dan bu yana oynanan ligde geride kalan sezonlarda derbilerden puan almayı başaran siyah-beyazlı takım, bu sezon Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadığı 4 maçtan da mağlup ayrıldı.

Süper Lig'in ilk yarısında sahasında Fenerbahçe ve Galatasaray'a 2-0'lık skorlarla yenilen "Kara Kartallar", ligin ikinci yarısında da ilk derbi mücadelesinde sahadan puansız ayrıldı. Beşiktaş, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki karşılaşmada sarı-lacivertli rakibine son dakikalarda yediği golle 1-0 mağlup olurken, 33. haftada da Galatasaray'a 2-0 yenildi.

Gol dahi atamadı

Beşiktaş, bu sezon yaptığı 4 derbi maçında galibiyet alamadığı gibi gol de atamadı.

Her iki rakibinden toplam 7 gol yiyen siyah-beyazlı ekip, sezonu derbi galibiyeti alamadan ve gol sevinci yaşayamadan tamamladı.

Haberin Devamı

Bilic'in derbi galibiyeti yok

Beşiktaş'ta sezon sonunda gönderilmesi gündemde olan Slaven Bilic, Galatasaray karşısında alınan yenilgiyle bir sezonda derbilerde galibiyet göremeyen ilk teknik adam olarak Beşiktaş tarihine geçti.

Geçen sezon da takımını derbilerde galibiyete taşıyamayan Hırvat çalıştırıcı, bu sezon daha büyük hüsran yaşadı. Beşiktaş, Bilic yönetiminde 2 sezonda yaptığı 8 derbi maçında 6 kez mağlup olup, 2 karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldı. Bu süreçte Galatasaray karşısında galibiyet yüzü göremeyen Hırvat teknik adam, 2 beraberliği Fenerbahçe karşısında yaşadı.

Galatasaray'ın rekoruna ortak oldu

Bu sezon 4 derbi maçından da mağlup olan Beşiktaş, Galatasaray'ın rekoruna da ortak oldu.

Galatasaray, 1991-1992 sezonunda aynı başarısız performansı gösterdi. Bu sezonun ilk yarısında sahasında rakiplerini konuk eden sarı-kırmızılı takım, Fenerbahçe'ye 2-0 ve Beşiktaş'a da 1-0 mağlup oldu. Sarı-kırmızılı ekip, ikinci yarıda ise sarı-lacivertli rakibine 5-2 ve Beşiktaş'a da 4-3 yenildi.

Haberin Devamı