Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kartal yakın takipte

Kartal yakın takipte

M.Başakşehir'in takıldığı haftada G.Antep'i deviren Beşiktaş devreyi kayıpsız bitirdi.

Kartal yakın takipte

41’de Aboubakar’ın çatala yolladığı plaseyle öne geçen siyah-beyazlılar, 78. dakikada Oğuzhan’la penaltı kaçırdı.

Önemli tehlikeler atlatsa da kalesini kapatmayı başaran Beşiktaş, zirveyle arasındaki farkı da bir puana indirdi.

BEŞİKTAŞ dün G.Antep’i yendi ama maçı yine zora soktu. İlk yarıda oynadığı oyunla fişi çekmeliydi. Özellikle Oğuzhan hücumda müthiş servisler yaparken savunmaya da kritik katkılar yaptı ilk 45 dakikada.
İLK devre G.Antep ceza sahası çevresinde oynandı ama gole ilk yaklaşan konuk ekipti. Maçın etkili isimlerinden Ghilas, 18’de kafayla indirdi, defans arkasına sarkan Kangwa, Fabri’yi de geçti ama G.Gönül araya girip golü önledi.
26’DA Cenk net fırsatı harcarken 37’de Aboubakar, G.Değir-menci’ye takıldı. Ancak 41’de ise ceza sahası içinde sağ çaprazdan sol ayağıyla uzak çatala nefis bir şut yollayıp Kartal’ı öne geçirdi.
KALEDE DEVLEŞTİ
BEŞİKTAŞ, ilk devredeki temposunu 2. yarıya taşıyamadı. 53’te Tolgay’ın yerine G.İnler’in girmesinden sonra Oğuzhan’ın ön tarafa yaklaşması düzeni bozdu. 50’de İlhan, 62’de ise Ghilas, Rhodolfo’nun arkasına sarktılar ancak İlhan, Fabri’yi geçemedi, Ghilas, topu dışarı yolladı. 61’de Rajtoral ile bir pozisyondan yararlanamayan G.Antep bu bölümde skoru eşitleme fırsatlarını harcadı. Beşiktaş ise ilk şansı 68’de yakaladı. G.Gönül’ün pasında Cenk, 2 kez G.Değirmenci’yi aşamadı. 78’de Aboubakar’ın düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Oğuzhan kullandı, Değirmenci bunu da kurtardı.
KALAN bölümde Antep baskı kurmaya çalışsa da sonuç alamayınca Beşiktaş 3 puanı alıp zirveyle arasınadaki farkı 1’e indirdi.

Haberin Devamı