Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Bu parti hiç bitmesin

Bu parti hiç bitmesin

Süper Lig’in namağlup lideri Beşiktaş, Partizan’a gol yağdırdı, yenilmezliğini Avrupa Ligi’nde de sürdürdü.

Bu parti hiç bitmesin

Belgrad’ın düşmanca atmosferine rağmen Veli, Demba Ba, Oğuzhan ve Gökhan ile adeta futbol resitali sunan Kartal, Avrupa’daki iddiasını ortaya koydu.

DÜN açıklanan FIFA sıralamasına göre Türkiye 46. sırayı Sırbistan’la paylaşıyor. İki ülkenin de 614 puanı var. Son listeye göre biz 8, onlar 12 puan kaybetmiş. Yani ülke de düşüşte. Ama bizde Beşiktaş şu an için bir istisna olduğunu Belgrad’da kanıtladı...

Siyah-beyazlılar, Türk futbolunun geneline oranla saha içindeki organizasyonuyla, oyun sistemiyle, futbolcularının sisteme olan bağlılığı, uyumu, kalitesi ve odaklanmasıyla çok başka bir düzeyde.

ARSENAL ve Tottenham maçlarındaki görüntü zaten bunun göstergesiydi. Fakat dün ülke futbolunun durumu bize benzeyen Sırbistan’ın en formda takımı olan Partizan’a karşı Kartal’ın farkı daha net biçimde ortaya çıktı.

BİLİÇ önceki gün “Kimse Belgrad’da Partizan olamaz” demişti. Gerçekten de zor deplasman. Hatta Tottenham 1 puan alabilmişti. Ama “Sahte alçak gönüllülüğe de gerek yok. Takımım çok iyi” diye de eklemişti Hırvat hoca. Nitekim, siyah-beyazlılar bu sezonki en rahat ve en farklı galibiyetini aldı.

Haberin Devamı

VELİ’DEN AYNI GOL!

PERDEYİ 18’de Veli açtı. İnönü’de G.Birliği ile yapılan son maçı izlemiş olanlar hatırlar. Veli uzaktan vurmuş, top ortaya giderken bir anda sağa falso alıp üst direkten ağlara düşmüştü. Bu kez üst direğe çarpmadan kaleye girdi. 28’de Gökhan’ın şutu direkten dönerken 36’da maçtaki tek tehlikeyi yaşadık. Sağdan Skuletic çevirdi, altıpasta Zivkovic vurdu, Motta kesti ama yine de kaleye giden topu Tolga nefis bir refleksle çıkardı.

45’TE ise devreye noktayı koyan isim Demba Ba oldu. Atiba’nın kazandığı topla başlayan atakta Olcay asisti yaptı, Senegalli yıldız dar açıdan golü yapıp bir kez daha ‘İyi ki Almeida gitmiş’ dedirtti.

İKİNCİ yarıya da harika başladı siyah-beyazlılar. 52’de Partizan ceza sahasının önüne yerleşti takım. Tek paslarla içeri sızdılar, Oğuzhan çok klas bitirdi. Bunun 2 dakika sonrasında ise Ba’nın defans arkasına kaçırdığı Gökhan, karşı karşıya pozisyonda plaseyle skoru belirledi: 4-0.

Haberin Devamı