Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Beşiktaş golcüleri elde tutamıyor

Beşiktaş golcüleri elde tutamıyor

Beşiktaş’ta son 4 sezonda en skorer isimler Ba, Gomez ve Cenk transfer oldu. Kiralık golcüler Aboubakar ile Talisca da kulüplerine döndü.

Beşiktaş golcüleri elde tutamıyor

BEŞİKTAŞ son 4 sezonda en çok gol atan oyuncularını kadroda tutmayı başaramadı. Siyah-beyazlılarda Demba Ba, Mario Gomez, Cenk Tosun, Vincent Aboubakar ve Anderson Talisca, başarılı performanslarının ardından takımdan ayrıldı.

2014-15’te ligde 18, Avrupa’da 8, Türkiye Kupası’nda 1 olmak üzere 27 gol atan Demba Ba 13 milyon Euro’ya Shanghai Shenhua’ya satıldı.

BA’nın yerine gelen Mario Gomez, Avrupa’da 2 gol atarken ligde ise 26 golle sezonu kral olarak tamamladı. Bu performansla şampiyonlukta da büyük rol oynayan Alman futbolcu, Beşiktaş’la devam etmeme kararı alıp ülkesine döndü.

GOMEZ’İ aratmayan Cenk de 2016-17’de ligde 20 ve Avrupa kupalarında 4 gol atarak takımının en golcü oyuncusu oldu. 2017-18’in ilk bölümünde 8 lig, 4 Avrupa ve 1’er Süper Kupa ile Türkiye Kupası golü bulunan milli futbolcu devre arasında Everton’a satıldı.

BİR BİR DÖNDÜLER

2016-17’de Cenk’in ardından 19’la en golcü ikinci oyuncu olan Aboubakar da kiralık sözleşmesinin bitmesinin ardından Porto’ya geri döndü.

GERİDE kalan sezona 14 lig, 4 Avrupa ve 2 kupa golüyle tamamlayarak takımın en skorer ismi olmayı başaran Talisca da Beşiktaş’ın Benfica ile yaptığı anlaşmadaki opsiyonu kullanılmayınca kulübüne döndü.

Haberin Devamı