Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Beşiktaş gruptan nasıl çıkar?

Beşiktaş gruptan nasıl çıkar?

Beşiktaş, Benfica'dan çok değerli bir puan alarak kendi kaderini ellerine aldı. Şimdi Beşiktaş taraftarı Şampiyonlar Ligi'nde takımlarının gruptan nasıl çıkacağının hesaplarını yapıyorlar. Peki Beşiktaş gruptan nasıl çıkar...

Beşiktaş gruptan nasıl çıkar?

Benfica karşısında uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir geri dönüşe imza atan ve 3-0 geriye düştüğü maçtan 3-3'lük beraberlikle ayrılan Beşiktaş, gruptan çıkma şansını 6. ve son maça taşıdı.

Gruptaki son maçında 6 Aralık Salı günü TSİ 22.45'te Dinamo Kiev'e konuk olacak Beşiktaş'ın gruptan çıkması için gereken senaryolara gelin hep beraber bakalım.

BEŞİKTAŞ YENERSE

Son haftaya 7 puanla giren Beşiktaş, Dinamo Kiev'i yenmesi halinde grubunu 10 puanla tamamlayacak ve Benfica-Napoli maçının sonucuna bakmaksızın gruptan çıkacak. Benfica-Napoli maçının galibi grubu lider tamamlayacak, siyah beyazlılar ise grubunu ikinci sirada noktalayacak.

LİDERLİK ŞANSI VAR

Beşiktaş'ın kazanması, 8'er puanlı Napoli ile Benfica'nın berabere kalması durumunda ise temsilcimiz grubunu lider tamamlayarak 2. tura yükselecek. Bu senaryoda ise ikili averajda Benfica'ya üstünlük sağlayan Napoli grubu ikinci sırada tamamlayacak.

BEŞİKTAŞ BERABERE KALIRSA

Beşiktaş'ın Dinamo Kiev ile berabere kalması durumunda da gruptan çıkma şansı bulunuyor.

Haberin Devamı

Olası beraberlikte puanını 8'e çıkaracak olan Beşiktaş, Benfica'nın Napoli'yi yenmesi halinde İtalya temsilcisi ile puanını eşitleyecek. Beşiktaş, ikili averajda Napoli'ye karşı üstün olduğu için adını grup ikincisi olarak üst tura yazdıracak.

Olası beraberlikte puanını 8'e çıkaracak olan Beşiktaş, Napoli'nin Benfica'yı yenmesi halinde ise Portekiz temsilcisi ile puanını eşitleyecek. Bu durumda devreye ikili averaj girecek. Benfica ile Beşiktaş arasındaki ikili averajda iki takımın topladığı puanlar, aralarındaki averaj ve attıkları gol sayıları eşit olduğu için deplasmanda daha çok gol atan Benfica, adını üst tura yazdıracak.

Beşiktaş, Dinamo Kiev'e yenilmesi durumunda ise yoluna Avrupa Ligi son 32 turundan devam edecek.

(Ajansspor)