Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Beşiktaş - Hapoel Beer-Sheva | CANLI SKOR

Beşiktaş - Hapoel Beer-Sheva | CANLI SKOR

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu rövanş maçında İsrail temsilcisi Hapoel Beer-Sheva'yı konuk ediyor.

Beşiktaş - Hapoel Beer-Sheva | CANLI SKOR

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş mücadelesinde Beşiktaş Hapoel Beer-Sheva maçında deplasmanda aldığı avantajlı skoru koruyarak tur atlamak istiyor.

İLK 11'LER

Beşiktaş'ın ilk 11'i: Fabri, Beck, Marcelo, Atınç, Tosic, Gökhan İnler, Necip, Quaresma, Talisca, Babel , Aboubakar

Hapoel Beer Sheva'nın ilk 11'i: Goresh, Turjman, Tzedek, Ghadir, Nwakaeme, Hoban, Ben Sahar, Broun, Ohayon, Soares, Ogu

Beşiktaş'ın 192. sınavı

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ikinci maçında yarın İsrail'in Hapoel Beer-Sheva takımını konuk edecek Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 192. mücadelesine çıkacak.

Siyah-beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında 191 maç yaparken bunların 70'inde rakiplerine üstünlük sağladı. Bu karşılaşmalarda 41 kez berabere kalan Beşiktaş, 80 maçtan da mağlup ayrıldı.

Avrupa arenasındaki 191 karşılaşmada rakip fileleri 243 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 275 gol gördü.

İç saha karnesi

Beşiktaş, Avrupa kupalarında bugüne dek sahasında 95 karşılaşma yaptı.

Siyah-beyazlı takım, bu maçların 48'inden galibiyet, 23'ünden beraberlik ve 24'ünden de mağlubiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

Evindeki maçlarda rakip fileleri 138 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 95 gol gördü.

Siyah-beyazlı ekip, evindeki son Avrupa kupası mücadelesinde Benfica ile 3-3 berabere kaldı.

Farklı galibiyetler

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu galibiyetlerinden birine İsrail ekibi karşısında imza attı.

Siyah-beyazlı takım, 2011-2012 sezonunda Maccabi Tel Aviv'i İstanbul'da 5-1 mağlup etti.

Beşiktaş, tarihindeki en farklı galibiyeti ise Bosna Hersek temsilcisi Saraybosna karşısında aldı. Siyah-beyazlılar, 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında rakibini deplasmanda 5-0 yendi.

Farklı yenilgiler

Siyah-beyazlı takım, tarihindeki en farklı yenilgisini ise 2007-2008 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde İngiltere'nin Liverpool ekibi karşısında deplasmanda 8-0'lık skorla yaşadı.

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Ukrayna'nın Dinamo Kiev ekibine dış sahada 6-0 mağlup olan Beşiktaş, 2007-2008'de yine bu organizasyonda İngiltere temsilcisi Leeds United'a aynı skorla yenilmişti.

Haberin Devamı

Hükmen galibiyetler

Beşiktaş Avrupa kupalarında, 1958-1959 sezonunda Yunanistan'ın Olympiakos, 1986-1987'de de Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Apoel'in sahada yer almaması sonrası hükmen galip ilan edilip turu geçen taraf oldu.

İsrail takımlarına üstünlüğü var

Beşiktaş, Avrupa kupalarında şu ana dek İsrail takımlarıyla 5 kez karşılaşırken rakiplerine üstünlük kurmasını bildi.

İsrail ekipleriyle ilk karşılaşmayı 1999-2000 sezonunda yapan siyah-beyazlı takım, 5 maçta rakiplerine yenilmedi. Bu ülke takımlarıyla yaptığı ilk iki maçtan beraberlikle ayrılan Beşiktaş, son 3 karşılaşmayı ise kazandı.

1999-2000 sezonunda Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Hapoel Haifa ekibiyle eşleşen siyah-beyazlılar, İstanbul'daki karşılaşmayı 1-1 beraberlikle tamamladı. Deplasmanda rakibiyle 0-0 berabere kalan Beşiktaş, elenmekten kurtulamadı.

Beşiktaş, 2011-2012 sezonunda bu kez UEFA Avrupa Ligi'nde grup mücadelesinde Maccabi Tel Aviv'in rakibi oldu. İstanbul'da rakibini 5-1 mağlup ederek tarihindeki en farklı galibiyetlerden birine imza atan siyah-beyazlı ekip, deplasmandaki karşılaşmayı ise 3-2 kazandı.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlılar, bu sezon son 32 turunda Hapoel Beer-Sheva ile deplasmanda yaptığı mücadelede de rakibine 3-1 üstünlük sağladı.

İsrail temsilcilerine 12 gol atan Beşiktaş, kalesinde ise 5 gol gördü.

Şenol Güneş ile Avrupa maçları

Siyah-beyazlı takım, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde yarın 14. Avrupa kupası maçını yapacak.

Güneş döneminde geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde yer alan Beşiktaş, bu sezon ise Şampiyonlar Ligi'nde başladığı macerasını Avrupa Ligi'nde sürdürüyor.

Siyah-beyazlı takım, Güneş'in teknik direktörlüğündeki 13 Avrupa kupası maçında 4 galibiyet alırken, 7 maçtan beraberlikle ayrıldı. Beşiktaş, 2 Avrupa kupası maçında ise mağlup oldu.

Beşiktaş tecrübeli çalıştırıcı yönetiminde rakip filelere 19 gol atarken, kalesinde 21 gol gördü.

Quaresma ve Cenk Tosun, gol sayısını artırmaya çalışacak

Haberin Devamı

Beşiktaş'ta gözler Ricardo Quaresma ile Cenk Tosun'un üzerinde olacak.

Avrupa kupalarında siyah-beyazlı formayla 11 gol atan ve kulüp tarihinde en golcü üçüncü isim durumunda olan Quaresma, İsrail ekibi karşısında gol bularak sıralamada yükselmeye çalışacak. Beşiktaş'ın Avrupa'daki en golcü futbolcusu sıralamasında 14 golle zirvede bulunan Oktay Derelioğlu'nu, 12 golle Bobo takip ediyor.

Hapoel Beer-Sheva ile oynanan ilk maçta fileleri havalandıran ve toplam 5 golü bulunan Cenk Tosun da siyah-beyazlı formayla Avrupa'daki gol sayısını artırmaya çalışacak.

BEŞİKTAŞ - HAPOEL BEER-SHEVA
STAT: Vodafone Arena
HAKEM: Matej Jug (Slovenya)
SAAT: 21.00
KANAL: TRT 1
BEŞİKTAŞ KULÜBÜNDEN BİLET AÇIKLAMASI
Futbol Takımımız, UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu rövanş maçında yarın saat 21.00’de Vodafone Arena’da Hapoel Beer-Sheva ile karşılaşacak.
Rakip takım taraftarları için ayrılan ama kullanılmayan 2120 bilet, taraftarlarımız için satışa sunuldu. Bilet ücreti 100 TL’dir.
Hapoel Beer-Sheva karşılaşmasına bilet satın almak isteyen taraftarlarımız, biletlerini Vodafone Arena bilet satış gişesi, ?www.passo.com.trinternet portalından, N’Kolay satış noktaları ve ?0850 724 33 44 numaralı çağrı merkezinden alabilirler.

Güneş'ten Quaresma müjdesi!

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda yarın İsrail temsilcisi Hapoel Beer-Sheva karşısında ilk maçta aldıkları 3-1'lik avantajı kullanmaya çalışacaklarını söyledi.

Karşılaşma öncesi BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında oyuncusu Necip Uysal ile soruları yanıtlayan Güneş, rakiplerini deplasmanda yenmelerine rağmen kamuoyunda oluşan rehavete kendilerinin girmeyeceğine dikkati çekerek, "Neye göre garanti? Dereyi görmeden paçayı sıvamak yok. Bu iş ciddi iş." dedi.

İsrail temsilcisini yenmeleri halinde hem turu atlayacaklarını hem de ülke puanına katkı yapacaklarını vurgulayan Şenol Güneş, "Turun ilk yarısı bitti. Sonuç ne olursa olsun burada turu geçmek zorundayız. Avantajımızı oynadığımız iyi futbolla hayata geçirmek istiyoruz. Umarım diğer takımlarımız da turu geçer. Üç Türk takımı turu atlar." diye konuştu.

Hapoel Beer-Sheva'nın önde oynayan oyuncularının çok hareketli ve teknik olduğunu vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, "Baskıyı iyi yaparak kontrolü elimizde tutarsak avantaj bizde olur. Kamuoyundaki rehavet bize de yansırsa olumsuz olur. Futbol ihmale gelmeyecek bir olaydır." ifadelerini kullandı.

"Abartılacak bir oyun oynamıyoruz"

Beşiktaş'ın hem Spor Toto Süper Lig'de hem de Avrupa'da favori gösterilmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Güneş, şunları söyledi:

"Bir işi iyi yapmanın hazzı, güveni vardır. Kaybettiğinizde moral bozukluğu vardır. Ülkemizde kendi gerçeklerinin dışına çıkıyoruz. Sonuçlar ne olursa olsun işimizi yapmak durumundayız. Eleştiriler de övgüler de üst boyutta. Mükemmel değiliz, abartılacak bir oyun oynamıyoruz ama işimizi ciddi yapmaya çalışıyoruz. Etkileyen faktörlerde soğukkanlı olmamız gerekiyor. Bütün oyuncuların genel çizgisi doğru ama zaman zaman sapmalar olduğunda cezayı kesiyorlar."

Şampiyon olmayı hedeflediklerini kaydeden Güneş, "Şampiyonluğa layık olmak istiyoruz. O yüzden rakibe üstünlüğümüzü göstermek zorundayız. Beşiktaş'ın çok olumsuz durumu yok ama gidebileceği çok mesafe var. Bunun bozulmasını istemiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Adriano oynamayacak

Sakat oyuncularla ilgili bilgi veren Şenol Güneş, "Quaresma'nın bir sorunu yok. Mitrovic olmayacak. Cuma günü büyük ihtimal antrenmana çıkacak. Adriano büyük ihtimalle olmayacak. Ciddi bir sorunu yok ama kasıkta hafif bir ağrısı var. Onun dışında listemizde 21 kişi var. 3 kaleci çıkarsanız 18 kişi. Bunlar içinde bir 11 yapacağız." diye konuştu.

Taraftarların desteğine değinen Güneş, "Seyirci konusunda diğer takımlara göre avantajlıyız. Sinerjilerini tribünden sahaya yansıtıyorlar. Oyuncular da sahada bunu yansıttığı zaman karşılıklı etkileşim oluyor. Takımın performansı düştüğü zaman takıma sahip çıkmaları çok önemli." diyerek sözlerini tamamladı.

Necip Uysal: "Aynı hırsla oynayıp turu geçmek istiyoruz"

Hapoel Beer-Sheva ile deplasmanda oynanan maçta ilk 11'de görev alan Necip Uysal ise ilk karşılaşmada iyi skor aldıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"İkinci karşılaşmada da aynı hırsla çıkıp, taraftarlarımızla beraber turu geçmek istiyoruz. Maç bitmedi. Aynı disiplinle oynayacağız. Kim gelirse gelsin ona göre hazırlanıyoruz. Beşiktaş büyük bir camia, her zaman kupaları hedefliyoruz."

Bursaspor ile oynanan karşılaşmada sakatlık yaşadığını ve forma şansı bulamadığını vurgulayan siyah-beyazlı futbolcu, "İdmanlarda kendimi hazır tuttum. Bunu ilk maçta iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Hazırlıkları tamamladı

Beşiktaş, Hapoel Beer-Sheva maçının hazırlıklarını tesislerde gerçekleştirdiği antrenmanla tamamladı.

Siyah-beyazlı takımda sakatlığı bulunan Adriano Correia ile Matej Mitrovic çalışmaya katılmadı.

Beşiktaşlı oyuncular, basına açık bölümde koşu ve istasyon çalışmaları gerçekleştirdi.Güneş'ten derbi rotasyonu

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında yarın İsrail temsilcisi Hapoel Beer-Sheva'yı konuk edecek.

Rakibiyle deplasmanda yaptığı karşılaşmayı 3-1 kazanan siyah-beyazlı takım, bu avantajı kullanarak adını üst tura yazdırmayı hedefleyecek.

Beşiktaş ile Hapoel Beer-Sheva arasındaki mücadele, saat 21.00'de Vodafone Arena'da yapılacak. Karşılaşmada Slovenya Futbol Federasyonundan hakem Matej Jug görev alacak. Jug'un yardımcılıklarını Matej Zunic ve Manuel Vidali gerçekleştirecek. Tomislav Pospeh'in dördüncü hakemliği üstleneceği karşılaşmanın ilave yardımcı hakemleri ise Rade Obrenovic ve Dejan Balazic olacak.

Aboubakar, Adriano ve Beck cezasını tamamladı

Siyah-beyazlı takımda kırmızı kart cezaları nedeniyle Hapoel Beer-Sheva ile oynanan ilk maçta forma giyemeyen Vincent Aboubakar ve Andreas Beck, cezalarını tamamladı.

Sarı kart cezasından dolayı ilk maçta görev alamayan Adriano Correia da teknik direktör Şenol Güneş'in görev vermesi halinde oynayabilecek.

Tolgay Arslan ve Aboubakar kart sınırında

Beşiktaş'ta Tolgay Arslan ile Aboubakar, kart sınırında bulunuyor.

Bu iki oyuncu kart gördüğü takdirde son 16 turundaki maçta görev alamayacak. Sakatlığı bulunan Caner Erkin de sarı kart sınırında yer alıyor.

Güneş, kadroyu değiştirecek

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş'in ilk maçta alınan avantajlı skorun yanı sıra Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray ile oynanacak derbi maçını dikkate alarak yarınki mücadelede değişiklik yapması bekleniyor.

İlk maçta savunmanın göbeğinde yer alan Matej Mitrovic, sakatlığı nedeniyle rövanş maçında forma giyemeyecek. Güneş'in, bu oyuncunun yerine Süper Lig'de 4 maçlık cezası henüz bitmeyen Dusko Tosic'i oynatacağı öğrenildi. İlk maçta sol bekte görev alan Tosic'in stoper bölgesine geçmesiyle savunmanın solunda cezası biten Adriano şans bulacak.

Şenol Güneş, Atiba Hutchinson ve Ricardo Quaresma'yı dinlendireceği kaydedildi.

Beşiktaş'ın yarınki karşılaşmaya Fabricio, Beck, Marcelo, Tosic, Adriano, Necip Uysal, Gökhan İnler, Aboubakar, Oğuzhan Özyakup (Talisca), Babel ve Cenk Tosun muhtemel 11'le çıkması bekleniyor.

"İstanbul'a kazanmak için geldik"

Beşiktaş'ın yarın UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda karşılaşacağı İsrail ekibi Hapoel Beer-Sheva'nın teknik direktörü Barak Bakhar, "İstanbul'a kazanmak için geldik." dedi.

Vodafone Arena'da düzenlenen basın toplantısına forvet oyuncusu Ben Sahar ile katılan Bakhar, "Buraya kazanmak için geldik. Beşiktaş'ın derbi maçı var ama biz kendi işimize bakacağız. En iyi kadrolarıyla çıkacaklarını düşünüyorum. Bu maçı çevirmek için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.

Hapoel Beer-Sheva'da yaşanan sakatlıklarla ilgili soruya 37 yaşındaki teknik adam, "Sakatlıkları geçirdik ve devam etmeye çalışıyoruz." diye cevap verdi.

Ben Sahar ise İsrail'de alınan 3-1'lik mağlubiyetin kendilerini daha çok birleştirdiğini belirterek, "Elimizden geleni yapacağız. Sadece kazanmayı düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

İsrail ekibi son idmanını yaptı

İsrail ekibi maç öncesi son çalışmasını teknik direktör Barak Bakhar yönetiminde Vodafone Arena'da gerçekleştirdi.

İlk 15 dakikası basına açık olan antrenmanda futbolcular, topla ısınma çalışmaları gerçekleştirdi. İsrail temsilcisinin Beşiktaş maçının provasını gerçekleştirdiği antrenmana İstanbul'a getirilmeyen Miguel Vitor, Noam Gamoun ve Ran Robin katılmadı.

Kartal tura çıkıyor! İşte muhtemel 11'ler

Temsilcimiz Beşiktaş, Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında İsrail temsilcisi Hapoel Beer-Sheva'yı konuk ediyor.

Rakibiyle deplasmanda yaptığı karşılaşmayı 3-1 kazanan siyah-beyazlılar, bu avantajı kullanarak adını üst tura yazdırmayı hedefleyecek.

Siyah-beyazlı takımda kırmızı kart cezaları nedeniyle Hapoel Beer-Sheva ile oynanan ilk maçta forma giyemeyen Vincent Aboubakar ve Andreas Beck, cezalarını tamamladı.

Sarı kart cezasından dolayı ilk maçta görev alamayan Adriano Correia ise bu kez sakatlığı nedeniyle forma giymeyecek.

Şenol Güneş'in ilk maçta alınan avantajlı skorun yanı sıra Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray ile oynanacak derbi maçını dikkate alarak mücadelede değişiklik yapması bekleniyor.

İlk maçta savunmanın göbeğinde yer alan Matej Mitrovic sakatlığı nedeniyle rövanş maçında forma giyemeyecek. Güneş'in, bu oyuncunun yerine Süper Lig'de 4 maçlık cezası henüz bitmeyen Dusko Tosic'i oynatacağı öğrenildi. İlk maçta sol bekte görev alan Tosic'in stoper bölgesine geçmesiyle savunmanın solunda cezası biten Adriano şans bulacak. Şenol Güneş, Atiba Hutchinson ve Ricardo Quaresma'yı dinlendirmesi bekleniyor.

Beşiktaş ile Hapoel Beer-Sheva arasındaki mücadele, saat 21.00'de Vodafone Arena'da yapılacak. Karşılaşmada Slovenya Futbol Federasyonundan hakem Matej Jug görev alacak.

Avrupa Ligi'nde kura heyecanı

Avrupa futbolunun kulüpler bazında iki numaralı organizasyonu UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turu kura çekimi yarın yapılacak.
İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilecek kura çekimi, TSİ 15.00'te başlayacak.
Son 32 turunda 3-1 kazandığı karşılaşmanın avantajıyla İsrail ekibi Hapoel Beer-Sheva'yı ağırlayacak Beşiktaş ve golsüz berabere kaldığı ilk maçın rövanşında Yunan temsilcisi Olympiakos'u konuk edecek Osmanlıspor da bu akşam rakiplerini elemesi halinde kuraya katılacak.
Seribaşı uygulamasının olmayacağı son 16 turu kurasında, aynı ülke takımları da eşleşebilecek.
Fenerbahçe'yi eleyen Rusya'nın Krasnodar ile İngiltere'nin Manchester United ve Almanya'nın Schalke 04 takımlarının adlarını yazdırdığı son 16 turuna kalacak diğer 13 ekip, bu akşam oynanacak rövanş maçlarının ardından belli olacak.
Avrupa Ligi son 16 turu ilk karşılaşmaları 9 Mart'ta, rövanşları ise 16 Mart'ta yapılacak. Çeyrek finallerin 13 ve 20 Nisan, yarı finallerin 4 ve 11 Mayıs'ta gerçekleştirileceği Avrupa Ligi'nin final maçı ise 24 Mayıs'ta İsveç'in başkenti Stockholm'deki Friends Arena'da oynanacak.