Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kartal kabusu bitirdi!

Kartal kabusu bitirdi!

Hafta içinde Benfica’ya 90+3’te hançeri saplayan Talisca, dün ise 8’de golünü attı. 45+1’de de Caner’in frikiğinde Rodallega’nın kafasından seken top ağlara gitti ve siyah-beyazlılar derbi öncesi hata yapmadı.

Kartal kabusu bitirdi!

AVRUPA dönüşü ve derbi öncesi Beşiktaş, ligde hiç kazanamadığı Akhisar deplasmanına çıktı. Siyah-beyazlılarda Şenol Güneş yine rotasyon yapmıştı ve Benfica maçından farklı olarak kalede Fabri, sağ bekte Gökhan, forvet arkasında Talisca, sol önde Olcay ve ileri uçta Cenk vardı.

BEŞİKTAŞ, Akhisar’daki şanssızlığını kırmak istediğini maçın ilk dakikasından itibaren gösterdi. Hafta içinde Benfica’ya 90+3’te hançeri saplayan Talisca da takımın en arayış halindeki ismiydi. İlk 8 dakikada 3 kez rakip kaleyi yokladı, birinci şutu üst direği yaladı, ikinci denemesinde top savunmadan döndü, üçüncüde de golü yaptı. Gökhan İnler’in araya bıraktığı pasla Fatih’le karşı karşıya kalan Sambacı, topu direğin dibinden ağlara yolladı.

SONRASINDA Akhisar, topla daha fazla oynamaya başladı. 10’da Vaz Te’ye Fabri izin vermezken 30. dakikada ise Hugo Rodallega’nın süper pasında Soner aşırtma yaptı, topu auta yolladı.

FABRI’Yİ DİREK KORUDU

45+1’DE ise Caner, sağ çaprazdan kazanılan frikikte topun başına geçti. Orta şut karışımı bir vuruş yaptı ve tam Fatih yumruklayacakken Rodallega’nın kafasından seken top ağlara gitti ve fark 2’ye çıktı.

Haberin Devamı

İKİNCİ devrede ise Beşiktaş 2-0’ı korumak adına oyunu soğuttu. 69’da Rodallega’nın sol çaprazdan frikiğinde Fabri’nin yumruğundan seken top önce direğe sonra Marcelo’ya çarptı ve İspanyol kalecinin eldivenleri arasında kaldı. Bunun dışında başka ciddi tehlikeye izin vermeyen Beşiktaş, Akhisar’daki büyüyü de bozmayı başardı.