Gazete Vatan Logo
Futbol Beşiktaş’ı kullandırtmam

Beşiktaş’ı kullandırtmam

Başkan Fikret Orman, siyah-beyazlı kulüp üzerinden rant yapanlara ince mesajlar yolladı

Beşiktaş’ı kullandırtmam

“Basketbola sponsorlukla ilgili görüşmeler sürüyor. Şirketler reklam için ‘Sponsor olalım’ deyip vazgeçiyorlar. Q7’yi satma konusunda da geri adım atmış değiliz.”

BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, Bahçeşehir Üniversitesi’ndeki kadın voleybol takımı sponsorluk anlaşması imza töreninin ardından çarpıcı açıklamalar yaptı. Sponsorluk konusundan transfere kadar birçok konuda samimi itiraflarlarda bulunan başkan, kendileriyle iletişime geçen şirketlere de sitemde bulundu. İşte Orman’dan inciler:

“BASKETBOL için sponsorluk görüşmelerimiz devam ediyor. Biraz ketum davranmaya çalışıyorum. Çünkü “Beşiktaş şu sponsorla basketbol görüşmesi yapıyor” diyoruz. Kamuoyunda çıkıyor. Şirketler reklamlarını yapıyorlar. Talepte bulunanlar ‘Sponsor olalım’ diye. Ertesi gün vazgeçiyorlar. Kendi reklamları için... Ben Beşiktaş üzerinden kimseye reklam yaptırmam. İlk etapta görüşmeler devam edecek, sonuca gelince de açıklanır; herkes öğrenir.

QUARESMA’NIN bir senelik sözleşmesi kaldı. Bana onunla alakalı hiçbir şey gelmiş değildir. Futbol komitesinden de bana iletilmiş konu yok. Ben direkt futbolcularla temas içinde olmam. Böyle bir durum bana ulaşmadığı için yorum yapmak istemiyorum. Gelecekse zaten geleceği tarihi nerede antrenman yapacağını teknik kadromuz açıkladı ona göre hareket ederiz.

‘EĞİLİP, BÜKÜLMEYİZ’

BİZ Q7’yi satacağımızı ifade ettik. Hocamızın takımda kullanmak istemediğini söyledik. Ben de çok net ifade ediyorum; Beşiktaş’ın ödeyebileceklerini yapması lazım. Ödeyebileceği kontrata imza atması lazım. Oyuncuların paralarını zamanında alması lazım. Bu bizim ilkelerimiz. Buna yönelebilmemiz için de fedakarlıklar yapmamız lazım. Her ne tenkit olursa olsun, bizim bir duruşumuz var. İnsanlar ne söyleyecekler diye de ben hareket etmem. Kendi doğru bildiklerimizi yapıyoruz. Bu yönde devam edeceğiz. Biz asla eğilip bükülmeyiz.”

‘McGregor’da sorun 3 yılda diretmesi’

Kıran: “Biz 2 sezonluk kontrat, Rangerslı kaleci ise 3 senelik istiyor. Pazarlık aşamasındayız. Ospina’nın bonservisine ise 1 kuruş vermek istemiyorum.”

BEŞİKTAŞ Futbol Komitesi Üyesi Tamer Kıran, kaleci transferinin gecikmesiyle ilgili olarak VATAN’a özel açıklamalar yaptı. Samet Aybaba’nın listesindeki 2 adayla da görüşmelerin sürdüğünü belirten Kıran, kulübü kesesine en uygun transferi yapmak için ince eleyip sık dokuduklarını belirtti. Hem McGregor hem Ospina konusuna değinen başarılı yönetici, taraftarlara şu mesajları gönderdi:

“RANGERS’IN kalecisi McGregor 3 yıllık kontratta diretiyor. Ama biz 2 sezonluk sözleşme önerdik. Şu an pazarlık aşamasındayız. Ospina’nın kulübü de 2 milyon 250 bin Euro’luk bonservisi 2 milyon Euro’ya indirdi. Ancak ben bonservisi 6 ay sonra eline geçecek adama değil bu parayı, 1 kuruş bile vermem. Beşiktaş çıkarlarına uymayan şartlarda transfer yapmak bizi daha da uçuruma götürür. Bunun için en uygun transferi yapmaya çalışıyoruz.”

‘Kaleci transferi bu hafta bitecek’

“Kulübümüzün parasını heba etmemek adına çok dikkatli davranıyoruz. Kimse merak etmesin. Kaleci alacağız.”

“KALECİ konusunda bu hafta artık sonuca geliriz. Şunun altını çizerek söylemek istiyoruz. Biz Beşiktaş Kulübü’nde dikkatli hareket etmek durumundayız. Böyle, ‘İşte ben şu işi hallettim, 5 dakikada kaleciyi getirdim’ deyip, Beşiktaş’ın parasını, bundan önce olduğu gibi harcamanın Beşiktaş’a bir şey kazandırmayacağını herkes gördüğü için de akılcı, acele etmeyen, gerekiyorsa vazgeçen, Beşiktaş’ın menfaatlerine göre karar veren bir yönetim sergilemeye çalışıyoruz. Herkes acele etse bile biz etmeyeceğiz. Doğru neyse onu yapacağız.”

‘Kombinelerde rekor kıracağız!’

“BEŞİKTAŞ tarihinin en yüksek kombine satışını bekliyorum. Fiyatlar konusunda bana bir tepki gelmedi. Beşiktaş taraftarı duyarlıdır, sahada savaşan bir takımı olacağını bildiği için de endişe etmiyorum. Bana gelen inanılmaz talep var. Bu sene İnönü’de taraftarımızla, yeni takımımızla, hocamızla, yeni yönetimle iyi bir sezon geçireceğiz.”

‘Gidecek gençler olacak’

Samet Aybaba yönetimindeki futbol takımının Avusturya kampında yaptığı ilk hazırlık maçıyla ilgili düşünceleri de sorulan Orman, ''Hocamız genç oyuncuların hangilerinin A takımla devam edeceğini hangilerinin kiraya verileceğini belirlemeye çalışıyor. Bunlar da hazırlık maçları, Beşiktaş da sezona hazırlanıyor. Denemeyle alakalıydı. Oynadığımız takım da 3. lig takımıydı. Bu sadece bir antrenman maçıydı'' şeklinde değerlendirme yaptı.

Kombineler satışa çıktı

“BEŞİKTAŞ’IN yeni sezonda İnönü Stadı’nda yapacağı maçlar için kombine kart satışları başladı. Kulüpten yapılan açıklamada, kombinelerin stattaki 2. Kartal Yuvası mağazası ve Biletix’ten satılmaya başlandığı bildirildi.

ESKİ kart sahiplerine bir hafta öncelikli satış yapılacağına işaret edilen açıklamada, genel satışlara 24 Temmuz Salı gününden itibaren başlanacağı kaydedildi. Kulüp, peşin ya da kredi kartına tek çekim olarak yapılacak alımlarda yüzde 10 indirim uyguluyor.

Rıdvan Münih’e minibüs ÇEKTİ!

Futbolcular arabalarla çevre ülkelere dağılırken, takımın genç yeteneklerinden Rıdvan’ın minibüs kiralaması dikkatlerden kaçmadı. Arkadaşlarıyla birlikte Almanya’nın Münih kentine geçen Rıdvan’a yolculuk öncesi nasihatlerde bulunan kaptan İbrahim Toraman, “Dikkatli ve yavaş gidin. Cep telefonunuz her zaman açık olsun. Aradığımda size ulaşmak istiyorum” diyerek genç oyuncuyu uyardı.

Haberin Devamı