Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Diriliş Beşiktaş

Diriliş Beşiktaş

10’da Guedes, 24’te Semedo ve 31’de Fejsa’yı durduramayan siyah-beyazlılar 2. devrede küllerinden doğdu. Taraftar bir an olsun susmazken 58’de Cenk’in muhteşem volesi, 82’de Q7’nin penaltısı geldi, 89’da Aboubakar noktayı koydu.

Diriliş Beşiktaş

ŞAMPİYONLAR Ligi’nde ‘ya tamam ya devam’ niteliği taşıyan bir maça çıktı Beşiktaş dün. Kaybetmemek gerekiyordu ve beklenti herkesin sınırlarını zorlamasıydı. Ancak ilk yarıda siyah-beyazlılar Şenol Güneş döneminde hiç olmadığı kadar kötüydü. Orta sahada Tolgay-Oğuzhan ikilisi savunma yükünü tamamen Atiba’ya bırakırken işin ofansif tarafında da varlık gösteremediler.

DAHA 2’de Eliseu’nun şutu direkten dışarı gitti. 10’da ise şans yanındaydı Benfica’nın, Atiba’nın kestiği top rakibin ayağından sekip ara pası oldu, Guedes de Fabri’yi geçip golü attı.

25’TE Semedo 25 metreden çıkmayacak bir şut attı, fark 2’ye yükseldi. Bu golün takımı nasıl dağıttığı 31’de görüldü. Sağ çaprazdan serbest vuruşu kullandılar, Mitroglou vurdu, direkten döndü, yine vurdu, tekrar direğe çarptı, ardından Salvio vurdu, 3. kez direk gole izin vermedi ama 4.’de Fejsa affetmedi. Yani 4 kez rakibi izledi takım, skor da 3-0 oldu.

TARAFTAR MAÇI HİÇ BIRAKMADI

BUNA karşın taraftar sanki hiçbir şey olmamış gibi takımını destekliyordu. Devre bittiğinde oyuncuları tribüne çağırıp alkışladılar. Şenol Güneş de 2. yarıya başlarken Tolgay’ın yerine G.İnler’i aldı, G.Gönül’ü de çıkartıp sol öne Cenk’i koydu. Ve Kartal kanatlanıp uçmaya başladı.

Haberin Devamı

53’TE Mitroglou’nun %100’ü kaçırması maçın dönüm anıydı. 58’de Cenk sağdan Beck’in ortasına muhteşem volesiyle kıvılcımı yaktı. 82’de Lindelöf ceza sahasında elle oynayınca penaltıyı Quaresma ağlara yolladı, inanç iyice arttı statta. 89’da ise Q7’nin rabonayla yaptığı ortada Aboubakar topu önünde buldu, nihayet kaçırmadı ve Beşiktaş tarihe geçecek bir beraberlik alıp gruptan çıkma umudunu son maça taşıdı.