Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Beşiktaş'ın gol ayakları yok!

Beşiktaş'ın gol ayakları yok!

Sezona Alanyaspor karşılaşmasıyla başlayacak olan Beşiktaş'ta geçen sezon 37 gole imza atan Gomez, Sosa ve Gökhan Töre yeni sezonda olmayacak.

Beşiktaş'ın gol ayakları yok!

Beşiktaş geçen sezon Süper Lig’de şampiyon olurken iki oyuncu gol ve asist anlamında ön plana çıkmıştı. Mario Gomez 26 golle gol kralı olurken aynı zamanda Beşiktaş tarihinde bir sezonda en çok lig golü atan yabancı isim olmuştu. Mario Gomez ayrıca 111 şutla en çok şut çeken ve 61 isabet ile en çok kaleyi bulan isim olmuştu.

Jose Sosa ise 12 asistle ligin en çok gol pası veren oyuncusu olurken aynı zamanda FSTATS Süper Lig istatistiklerini tutmaya başladığı 2004-05 sezonundan beri Beşiktaş adına bir sezonda en çok asist yapan isim olmuştu. Sezonu 26 gol-4 asist ile tamamlayan Mario Gomez ve 7 gol-12 asist ile bitiren Sosa dışında 4 gol atıp 7 asist yapan Gökhan Töre de yeni sezonda kadroda yer almıyor.

Toplamda 37 gol atan bu üç oyuncu aynı zamanda (birbirlerine yaptıkları dahil) 23 asist yapmıştı. Geçen sezon Süper Lig’de en yüksek gol-asist bağlantısı da Sosa’dan Mario Gomez’e (6 gol) olmuştu.