Gazete Vatan Logo
Futbol Beşiktaş'ın gözü Kıbrıs'ta

Beşiktaş'ın gözü Kıbrıs'ta

Şampiyonlar Ligi üçüncü ön elemede puanı Beşiktaş'ın altında dört takım tamam. Kıbrıs'ta AEL-APOEL maçı için APOEL'in hükmen galibiyetine karar çıkarsa Beşiktaş seribaşı...

Beşiktaş'ın gözü Kıbrıs'ta

Spor Toto Süper Lig'i ikinci bitiren Galatasaray Şampiyonlar Ligi gruplarına, üçüncü olan Beşiktaş Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turuna girecek.

Galatasaray, gruplarda ikinci torbada yer alamayacak. Geçen sezon olduğu gibi üçüncü torbadan kuraya girecek.

Beşiktaş'ın üçüncü ön elemedeki seribaşılı olması Güney Kıbrıs Futbol Federasyonu'nun kararına kaldı. Çünkü cumartesi günü AEL-APOEL maçı 51. dakikada tatil edilmişti. Gerekçe, ev sahibi takım taraftarlarının sahaya attıkları meşalelerle APOEL'in doktoru Costas Schizas ve Brezilyalı defans oyuncusu Kaka'nın yaralanıp hastaneye kaldırılmalarıydı.

Güney Kıbrıs Futbol Federasyonu AEL'i hükmen yenik sayarsa APOEL şampiyon olacak ve UEFA puanı Beşiktaş'tan düşük olan AEL üçüncü ön elemede Beşiktaş'ın yer aldığı şampiyon olmayanlar tarafına gelecek.

Beşiktaş'ın seribaşı olması için işine yarayan ihtimallerden Belçika'da Brugge'ün, Danimarka'da Midjytlland'ın ikinci olmaları son hafta maçlarında gerçekleşmedi. Bu ilkelerden puanları yüksek Standart Liege ve Kopenhag geldi. Ama Ukrayna'da Dnipro ikinci bitirdi ve puanı Beşiktaş'tan düşük dördüncü takım oldu.

Güney Kıbrıs'tan çıkacak karara göre AEL gelirse, Beşiktaş seribaşı olacak. Bu durumda torbalar şöyle:

SERİBAŞLARI: Zenit (Rusya), Lille (Fransa), Standart Liege (Belçika), Kopenhag (Danimarka), BEŞİKTAŞ
SERİBAŞI OLMAYANLAR: Dnipro (Ukrayna), AEL (G.Kıbrıs), Fejenoord (Hollanda), Panathinaikos (Yunanistan), Grasshoppers (İsviçre)

Güney Kıbrıs'tan maçın tekrarı veya kaldığı yerden devamı gibi bir karar çıkar, ardından da AEL şampiyon ve APOEL ikinci olursa torbalar şöyle:

SERİBAŞLARI: Zenit (Rusya), Lille (Fransa), Standart Liege (Belçika), Kopenhag (Danimarka), APOEL (G.Kıbrıs)
SERİBAŞI OLMAYANLAR: Dnipro (Ukrayna), BEŞİKTAŞ, Fejenoord (Hollanda), Panathinaikos (Yunanistan), Grasshoppers (İsviçre)

Beşiktaş üçüncü ön elemeyi geçer ve play-off'a kalırsa seribaşı olamayacak. Şu beş takımdan biriyle Şampiyonlar Ligi'ne kalma mücadelesi verecek:

Porto (Portekiz), Arsenal (İngiltere), Leverkusen (Almanya), Napoli (İtalya), Zenit (Rusya)...

Zenit üçüncü ön elemede elenirse Athletic Bilbao (İspanya) seribaşı olup Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri arasına girecek.

Haberin Devamı