Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Beşiktaş'ın ilk transferi Bundesliga'dan

Beşiktaş'ın ilk transferi Bundesliga'dan

Beşiktaş, Bayer Leverkusen forması giyen Lucas Alario transfer etmek istiyor. Beşiktaş'ın transfer listesinin ilk sırasında olan Arjantinli golcü için ilk görüşme yapıldı.

Beşiktaş'ın ilk transferi Bundesliga'dan

Devre arasında Alvaro Negredo ve Cenk Tosun'un yanına bir golcü daha almak isteyen Beşiktaş, aradığı ismi Bundesliga'da buldu.

Habertürk'den Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre, Beşiktaş, Bundesliga'ya bu sezon başında transfer olan fakat sadece 4 kez ilk 11'de oynama şansı bulan Lucas Alario için oyuncunun menajeriyle ve kulübüyle temasa geçti.

Bayer Leverkusen'in Avrupa kupalarında oynamıyor oluşu, Beşiktaş'ın bu transferde kararı vermesinde etken rol oynadı.

KİRALAMAK İÇİN TEKLİF YAPILDI

Siyah-beyazlı kulüp, oyuncuyu kiralamak için kulübüne teklifini iletti ve beklemeye geçti. İlk etapta oyuncuyu kiralamak için 1.5 yıllığına teklifini ileten siyah beyazlılar, teklifin reddedilmesi durumunda oyuncuyu sezon sonuna kadar kiralamak için ikinci bir teklifini yapacak.

Arjantin Milli Takımı'nda da süre almaya başlayan genç golcü, milli takım formasıyla 3 maça çıktı ve 1 gol kaydetti.

KISA KISA LUCAS ALARIO

Santrfor bölgesinde oynayan Lucas Nicolas Alario, futbola Colon Santa Fe altyapısında başladı. 2011'de Colon'da profesyonelliğe ilk adımını atan Alario, 2015 yılına dek bu takımda forma giydi.

Haberin Devamı

Adını Avrupa futbol piyasasına duyurduğu takım olan River Plate'e 2015 yılında transfer olan Lucas Alario, 2017 yılına dek Arjantin'in köklü kulübünde forma giydi.

Kariyerindeki başarı basamaklarını bir bir çıkan Alario, 31 Ağustos 2017'de 24 milyon Euro karşılığında Bayer Leverkusen'e transfer oldu.

Bayer Leverkusen formasıyla Bundesliga'da 6 maça çıkan Alario, 2 gol 1 asistlik bir performans sergiledi.

Aynı zamanda maç içinde takımına 3. bölgede pasörlük de yapabilen Lucas Alario, sırtı dönük oyunda da başarılı bir isim...

Opta verilerine göre, maç başına 2,2 hava topu kazanan Alario, kafa toplarında oldukça etkili bir golcü...

'Pozisyon alma' ve 'bitiricilik' konusunda da fark yaratan Alario, ceza sahası içindeyse girdiği pozisyonları gole çevirme konusunda da etkili bir oyuncu.

DEĞERİNİ 2 YILDA 12 KAT ARTTIRDI

River Plate'in Colon'dan 2 milyon Euro'ya transfer ettiği Alario, 2 sezon içinde değerini 12 katına çıkardı ve 24 milyon Euro'ya Bundesliga'nın yolunu tuttu.

Haberin Devamı

Jorge Sampaoli'nin teknik direktörlüğünü yaptığı Arjantin Milli Takımı heyetinin de dikkatini çeken Alario'nun en büyük şanssızlığı Dybala, Higuain, Messi, Lavezzi gibi önemli golcülerin arkasında kalması...

Önündeki önemli isimlere rağmen 3 kez milli takım formasını giyen Alario, ilerleyen dönemde de önemli bir koz olarak Arjantin Milli Takımı'na destek verecek potansiyelde...

Opta verilerine göre maç başına '1' şut çeken Alario, bu şutlarda '0,7' isabet sağlıyor.

İKİLİ MÜCADELELERDE KIRILGAN

İkili mücadelelerde zaman zaman maç içinde kırılganlık yaşayan Alario, yüzde 40 ikili mücadele kazanma yüzdesiyle Bundesliga'da biraz geride kaldı.

Üst seviyelerde kalmak için hücum bölgesinde daha da güçlü olmak zorunda olan Alario, fizik olarak iyi bir seviyede olmasına karşın ikili mücadelelerde zayıf kalıyor.

Sıçrama yeteneği ve hava toplarındaki etkisi, kanatlardan oyun kurma konusunda başarılı olan Beşiktaş'ın aradığı isim olma konusunda Lucas Alario'yu bir adım öne çıkarıyor.

Haberin Devamı

Pasör bir oyuncu olan Alario, maç başına '11' başarılı pas ile oynuyor. 1992 doğumlu olan Alario, 25 yaşında ve Haziran 2020'ye dek kulübü Leverkusen ile kontratı bulunuyor.

Transfermarkt verilerine göre 20 milyon Euro piyasa değeri olan genç yıldız, son olarak 2 Eylül 2016'da Arjantin Milli Takımı'na davet edildi.