Gazete Vatan Logo
Futbol Beşiktaş'ın tüzüğü Özdilek'ten

Beşiktaş'ın tüzüğü Özdilek'ten

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek'ten Beşiktaş tüzüğü açıklaması...

Beşiktaş'ın tüzüğü Özdilek'ten

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Beşiktaş'ın iç yapısının değişmesini sağlayacak tüzüğün UEFA kriterlerine uyarlanan bölümünü, 2008 yılında kendi başkanlığındaki bir heyetin hazırladığını açıkladı.

Siyah beyazlı kulübün Mayıs ayında yapılacak tüzük kongresi öncesinde, 'Şifo' lakaplı eski oyuncusu Mehmet Özdilek, Beşiktaş'ın tüzüğüyle ilgili açıklama yaptı. Yalçın Karadeniz'in ilk döneminde divan kurulu yönetiminde yer alan ve aynı zamanda kongre üyesi olan Mehmet Özdilek, iç tüzük için çok emek sarf ettiğini açıkladı. Kasımpaşa maçı öncesinde gazetecilerin karşısına geçen Mehmet Özdilek, şunları söyledi:

“Beşiktaş tüzüğüyle ilgili medyada yorumlar oldu, ama kimse bu konuyu bana sormadı. 2008-2009 yılında Beşiktaş Divan Kurulu yönetiminde görev yaparken, 2013-2014'de başlayacak olan UEFA kriterleri ile ilgili bir çalışma yapmıştık. Burada bankacısından avukatına, menajerinden yöneticisine kadar ciddi bir hazırlık yapmıştık. Bugünlerin geleceğini o günlerden bilerek çalışma yapmıştık. Evet o çalışmayı yapan kişi benim. Bugün UEFA kriterleri herkes için kapısını çaldığında 5 yıl önce hazırlanmış bir rapordu. Çok da sağlıklı bir ekiple hazırlanmış rapordu."

"30 KİŞİLİK EKİBİN BAŞINDAYDIM"

Komisyon başkanının kendisi olduğunu belirten Mehmet Özdilek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Divan Kurulu'nun organize ettiği ve kulübe gelecek adına yardımcı olacak bir rapordu. Kendi birimlerinde başarılı olan çok değerli insanlar vardı. Bugün değerlendirme adına öne çıktı. Bu rapor bir bütün çalışması idi. 30 kişilik grubun başındaki kişiydim. Bizim yönlendirmelerimizle çok sağlıklı bir rapor hazırlamıştık. Rapor bende de var. Medical Park Antalyaspor'un tüzüğünün yüzde 80'i hazır. 2008 yılından beri hep gerçekçi adımlar atıyorum. Evet biz Medical Park Antalyaspor olarak UEFA kriterlerine hazırlıklıyız."

"BU HAFTA KIRILMA MAÇLARINDAN BİRİNİ OYNUYORUZ"

5 Nisan Cuma akşamı oynanacak Kasımpaşa maçıyla da ilgili konuşan Mehmet Özdilek, şöyle dedi: “Kasımpaşa maçı bizim için çok önemli. Yukarıda rakip olarak gördüğümüz ekiplerden biri Kasımpaşa. Rakibimizle aramızdaki 6 puanlık farkı 3'e indirmek istiyoruz. Buradan alacağımız puanlar bizim hedeflediğimiz noktada kalmamız adına çok önemli. Bulunduğumuz konum itibarı ile bu hafta kırılma maçlarından birini oynuyoruz."

TADILATI YAPILACAK TÜZÜKTE NELER VAR?

Yeni tüzüğe göre, artık futbolculara para yerine senet verilmeyecek. UEFA kriterleri ve yeni dernekler yasasına göre hazırlanan tüzükteki en önemli maddelerden biri ise yönetim, Divan Kurulu'nun izni olmadan bütçeyi aşamayacak. Bütçenin yüzde 10'dan fazlasının geçilmesi durumunda yönetim, Divan'dan izin alacak. Daha önce var olan bu madde, Serdar Bilgili döneminde tüzükten çıkarılmıştı.
Beşiktaş'ta devrim niteliğinde olan bir diğer madde ise yönetimler, görev aldıkları dönemin sonunda, kulübü kaç para borçla aldıysa, kendi dönemlerinin sonunda kulüp yönetimini bu borcu aşamayacak şekilde teslim edecek. Aşması halinde ise yöneticiler bu parayı kendi cebinden ödeyecek.

Haberin Devamı