Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Beşiktaş-Konyaspor: 3-2

Beşiktaş-Konyaspor: 3-2

Süper Lig'de 25. hafta mücadelesinde Beşiktaş, Konyaspor'u son dakikada Kagawa'nın attığı golle 3-2 mağlup etti.

Beşiktaş-Konyaspor: 3-2

Spor Toto Süper Lig'de 25. hafta mücadelesinde Beşiktaş, evinde Atiker Konyaspor'u konuk etti. Vodafone Park'ta oynanan mücadeleyi Beşiktaş 3-2 kazandı.

Mücadelede golleri 14. dakikada Adem Ljajic ve 34. dakikada frikikten Burak Yılmaz ve 90+3'te Kagawa kaydetti. Konyaspor'un gollerini ise 20. dakikada Ömer Ali ve 75. dakikada Fofana attı.

Bu sonuçla Beşiktaş 44 puanla 3. sırada yer aldı. Atiker Konyaspor ise 35 puanla 5. sırada kaldı.

İLK 11'LER

Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Vida, Necip, Adriano, Medel, Atiba, Lenis, Ljajic, Quaresma, Burak Yılmaz

A. Konyaspor: Serkan, Skubic, Uğur, Filipovic, Opanasenko, Jevtovic, Volkan, Traore, Ömer Ali Şahiner, Milosevic, Mücahit

MAÇTAN NOTLAR

Siyah beyazlı ekipte teknik direktör Şenol Güneş, sakat ve cezalı futbolcuların yanı sıra teknik tercihlerden dolayı Atiker Konyaspor karşılaşmasında son iki karşılaşmadan farklı bir kadro ile çıktı. Geçen hafta deplasmanda oynanan Kayserispor karşılaşmasında gördüğü kart ile Atiker Konyaspor karşısında cezalı duruma düşen Dorukhan, son antrenmanda sakatlanan Mirin, Caner Erkin ve Güven Yalçın; Konyaspor maçının 11'inde yer almayan isimler oldu.

Haberin Devamı

Atiker Konyaspor karşısında kaleyi Karius'a emanet eden Şenol Güneş, Mirin'in sakatlığı sebebiyle stoper bölgesinde Necip'e şans tanıdı. Savunma dörtlüsü Gökhan Gönül, Necip, Vida ve Adriano'dan oluşturan Güneş, kart cezalısı Dorukhan'ın yerine Medel'i sahaya sürdü. Medel'in orta sahadaki partneri ise Atiba oldu. Bu iki oyuncunun hemen önünde Quaresma, Ljajic ve Lens'i görevlendiren Şenol Güneş'in forvetteki tercihi ise Burak Yılmaz oldu.

KAGAWA YEDEKLER ARASINDA

Beşiktaş'ın Borussia Dortmund'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Japon futbolcu Shinji Kagawa bir maçlık aranın ardından kadroya döndü. Kayserispor ile deplasmanda oynanan karşılaşmada sakatlığı sebebiyle forma giyemeyen Kagawa, hafta içinde yapılan çalışmalara tam randımanlı olarak katılamadığı gerekçesiyle Atiker Konyaspor maçında 11'de tercih edilmedi. Japon futbolcu karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ'TA İKİ İSİM CEZA SINIRDA

Siyah beyazlı ekipte iki isim Atiker Konyaspor karşılaşması öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma ve Gary Medel, Atiker Konyaspor karşısında sarı kart görmeleri halinde gelecek hafta Vodafone Pak'ta oynanacak Göztepe karşılaşmasında forma giyemeyecekler.

MEHMET ÖZDİLEK TRİBÜNDE

Beşiktaş - Atiker Konyaspor karşılaşmasını teknik direktör Mehmet Özdilek de tribünden takip etti. Hafta ortasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile yollarını ayıran ve Şenol Güneş'in A Milli Takım'a gitmesinin ardından ismi Beşiktaş ile anılan Mehmet Özdilek, karşılaşmayı tribünden izledi.

KONYASPOR'UN OTOBÜSÜ KAZA YAPTI

Atiker Konyaspor kafilesini taşıyan otobüs, mücadele öncesi oyuncuları stadyuma bıraktıktan sonra kaza yaptı. Oyuncuları stada bıraktıktan sonra Vodafone Park'ta kendisine ayrılan bölüme park etmeye çalışan otobüs şoförü, geriye geldiği sırada duvara çarptı ve otobüste arka cam tamamen düştü.